Svečano otvoren 3. kviz „Sirmijum – carski grad”

0
1135

Uz prisustvo velikog broja dece, u Carskoj palati otvoren je kviz o Sirmiumu. Tom prilikom izvučen je redosled takmičenja ekipa koje će pokazati svoje znanje iz istorije, recitovanja, likovnog i literarnog izražavanja.

Posle svečanog otvaranja tokom kojeg su nastupili članovi Dramskog studija “Gartel” pod vođstvom Gordane Lukić,  žrebom je određen i redosled takmičenja ekipa. Žiri za takmičenje u znanju, recitovanju i literarnim sastavima radiće u sastavu: Gorana Lemajić, Biljana Lučić i Zorica Miščević. Žiri za ocenjivanje likovnih radova: Milan Kardaš i Svetlana Sabo.

Ova manifestacija održava se po treći put, a za učešće na njoj prijavili su se učenici četvrtih razreda, ukupno devet osnovnih škola.

Cilj takmičenja je da deca što bolje upoznaju istoriju Mitrovice jer oni treba da budu najbolji ambasodi svog grada, a to će postati samo tako ako ga što više upoznaju. Želja nam je ne samo da se deca druže,već i da nešto nauče i da na kraju takmičenja provedu jedan lep jednodnevni izlet na našoj turističkoj destinaciji, prošle godine to je bila Čalma i porodica Čavić koja održava Ponijadu, ove godine će biti iznenađenje, ali to će biti destinacija koja je naš prirodni resurs. Radujem se što su se odazvale i gradske i područne škole, što su učiteljice raspoložene da sarađuju i da se bave vannastavnim aktivnostima što iziskuje dosta vremena i truda.” – istakla je Svetlana Sabo, direktor mitrovačkeTurističke organizacije.

U saradnji sa autorima Interaktivne knjige za veliku i malu decu „Sirmijum kroz slike i reči”, Goranom Lemajić i Jelenom Nedić, pitanja u kvizu su prilagođena uzrastu dece IV razreda osnovnih škola.

Kviz „Sirmijum – carski grad“ organizuju inicijator Turistička organizacija, Ustanova za negovanje kulture „Srem“ i Zavod za zaštitu spomenika kulture, pod pokrivteljstvom Gradske uprave za kulturu.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here