Tablet računari za decu iz udruženja „Autizam govori srcem”

0
309

Udruženje „Čepom do osmeha” poklonilo je tablet-računare kao vid asistivne tehnologije trojici dečaka iz Udruženja građana „Autizam govori srcem” i to Vukašinu Đurašinoviću, Mihajlu Miljkoviću i Luki Vasiljeviću u Sremskoj Mitrovici.

Udruženje „Autizam govori srcem” formirano je u martu prošle godine, a cilj im je da aktivnostima doprinesu tome da osobe sa invaliditetom budu vidljivije u društvu.

Prikupljanjem čepova obezbeđena su tri tablet-računara za našu decu. Meni je posebna čast što zajedničkim radom nevladinog sektora i gradske uprave donosimo poklone na radost dece. Gradska uprava nastavlja i ove godine da podržava aktivnosti Udruženja građana „Autizam govori srcem”, u prethodnoj godini to je bio iznos od 550.000 dinara za sve njihove aktivnosti. Ovo udruženje trenutno nema prostorije, koriste prostorije igraonica i drugih objekata za obavljanje svojih projektnih aktivnosti. Cilj je da se što više sredstava izdvoji za stručne radnike koji će se baviti ovom decom, a inače u Mitrovici ima 13 porodica koje imaju decu sa autizmom.” rekao je Vojislav Mirnić, načelnik nadležne gradske uprave.

Miloš Torbica, volonter iz Udruženja „Čepom do osmeha” rekao je nešto više o konkursu koji objavljuju svake godine za određena pomagala za decu kojoj su potrebna:

Udruženje se bavi sakupljanjem čepova i od prodaje reciklaže čepova, od tog novca deci sa posebnim potrebama kupujemo pomagala. Udruženje funkcioniše tako što imamo preko 2000 volontera zvanično u Srbiji, imamo 35 koordinatora za celu Srbiju i mi decu na konkursu biramo na području cele Srbije. Mi se trudimo da se sve više ljudi uključi u to i da shvate značaj tog čepa kao simbola za pokretanje i za zaštitu životne sredine.”

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here