TAČKA NA EPIDEMIJU KORONE! Maturske večeri pod pokroviteljstvom gradske samouprave

0
2385

Nakon što je epidemiološka situacija postala povoljnija, mitrovačka lokalna samouprava je dozvolila proslave maturskih večeri. Ove godine, one će se organizovati pod pokroviteljstvom grada i to za učenike svih šest mitrovačkih srednjih škola.

Proslave se organizuju u ambijentu letnje bašte Hotela i restorana „Srem”, na KP Domu uz poštovanje svih protivepidemijskih mera, a prvi su maturu proslavili učenici završnih razreda Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“.

Milisav Daničić direktor  STŠ „Nikola Tesla“ navodi da tu školu ove godine završava 197 maturanata, 140 učenika završava smerove četvrtog stepena i 57 usmerenja trećeg stepena.

Nakon maturanata iz STŠ “Nikola Tesla”, sinoć su, po rasporedu, maturu proslavili učenici Gimnazije, dok će večeras to isto imati priliku đaci iz Srednje ekonomske škole „Deveti maj“.

Po rasporedu, u četvrtak, 17. juna, svoj dan imaće maturanti Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“, a ponedeljak, 21. juna  rezervisan je za Srednju prehrambeno, šumarsku i hemijsku školu.

-Preko 50% Mitrovčana je vakcinisano i u takvim okolnostima stekli su se uslovi za organizovanje proslava, letnjih manifestacija na otvorenom koje naši sugrađani, pogotovo mlađe populacije željno iščekuju. Prošle godine je generacija maturanata ostala, nažalost, uskraćena za proslavu maturskih večeri, stoga je lokalna samouprava odlučila i omogućila da se organizuju srednjoškolske maturske večeri. Gradska uprava za obrazovanje i Gradska uprava za kulturu i sport preuzele su na sebe kompletno i organizovanje i finansiranje maturskih proslava za svih šest srednjih škola našeg grada. – objasnio je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here