Tinejdžerke se pele po Fruškoj gori, pa se ZAGLAVILE NA SRED STRMINE, spasioci jedva došli do njih

0
4533

Tri tinejdžerke, juče su ostale zaglavljene u steni, kada su krenula na vidikovac “Orlovo bojište” na Fruškoj Gori. Uz pomoć spasioca Gorske službe spasavanja (GSS), one su ubrzo uspešno evakuisane i sve tri su spašene bez povreda.

Kako su ispričali iz GSS-a, tri maloletne osobe su krenula na vidikovac “Orlovo bojište”, međutim ubrzo su shvatile da zapravo ne mogu da siđu niz stenu uz koju su se pele.

One su su išle nekih pola sata, na svu sreću nisu daleko mogle da stignu jer je taj teren veoma nezgodan za penjanje. U jednoj trenutku, pozvale su našu službu, jer su praktično ostale zaglavljene u steni. Dobro je da su imale naš broj telefona – rekli su iz GSS-a.

Spasioci iz stanice Novi Sad, nakon islaska na teren, morali su vertikalno da se zakače za stenu na veoma nepristupačnom terenu, ali je evakuacija, koja je trajala oko sat vremena, bezbedno izvršena.

Spasioci dugo vremena nisu imali poziv za ovakvu intervenciju koja je veoma nezgodna, jer su morali da bud zakačeni vertikalno, ali sve je dobro prošlo – rečeno je iz GSS-a.

Iz Gorske službe spasavanja apeluju na sve ljubitelje prirode i planinarenja, da se pre svakog penjanja i odlaska u prirodu, prethodno dobro informišu o lokaciji koju žele da obiđu.

Neki tereni su veoma nezgodni za penjanje i ukoliko osobe nisu profesionalni planinari ne bi trebalo da idu tim putevima. Veoma je važno da nađu neke alternativne i lakše puteve do željene lokacije – dodali su iz GSS-a.

(M. V.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here