Tokom maja upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica”

0
309

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica” za 2021/2022. godinu počinje 5. maja i traje do 31. maja 2021. godine. Po rečima odgovornih u PU „Pčelica”, ove godine upis dece će se raditi elektronskim putem, a samo izuzetno, neposredno, u objektu „Maslačak”, Bulevar Konstantina Velikog broj 10 u Sremskoj Mitrovici.

Prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica“ može se podneti elektronskim putem na nacionalnom portalu eUprava Republike Srbije euprava.gov.rs

„Svi roditelji koji podnesu prijavu za upis dece u našu predškolsku ustanovu elektronskim putem preko nacionalnog portala e-Uprava, neće biti u obavezi da pribavljaju potrebnu dokumentaciju, odnosno izvod iz matične knjige rođenih, kao i potvrdu o zaposlenju jer će to sistem obaviti umesto njih. Portal je povezan sa matičnom službom, kao i sa PIO fondom. Pozivam sve roditelje da iskoriste ovu mogućnost elektronskog upisa, a za one koji to iz nekog razloga ne mogu da učine, biće omogućen upis u vrtiću „Maslačak”, tokom celog maja svakog radnog dana u periodu od 8:00 do 12:00 sati.” – objasnila je direktorka “Pčelice”  Biljana Cvijetić, dodajući:

„Upis dece u seoskim sredinama radiće se takođe tokom maja kod vaspitača koje rade u u selima. U okviru naše ustanove postoji devet objekata, sedam gradskih i dva prigradska. Na osnovu iskustava koje imamo iz prethodnih godina vezano za broj podnetih prijava za upis dece mogu reći da najveće interesovanje roditelja vlada za upis dece jaslenog uzrasta, tako da mi i ove godine očekujemo da broj podnetih prijava bude najviše za ovu kategoriju.”  

Sve potrebne informacije u upisu dece, roditelji mogu dobiti u predškolskoj ustanovi putem telefona 060/8010-318 i na 060/8010-333.

Takođe sve potrebne informacije o podnošenju prijava za upis dece u predškolsku ustanovu, roditelji mogu naći na sajtu ustanove na adresi: https://pupcelica.edu.rs

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here