„TOPLIFIKACIJA“: Posle 207 dana – kraj grejne sezone!

1
960

Kako je u obraćanju javnosti saopštio direktor mitrovačkog JP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević, za njih je grejna sezona, nakon 207 dana – završena.

“Grejna sezona počela je 12. oktobra prošle godine i završili je 06. maja 2021 godine”, rekao je Sladojević, dodajući:

„Tokom protekle grejne sezone nije bilo većih problema u isporuci toplotne energije. Imali smo nekoliko kvarova, koji su otklonjeni u najkraćem vremenskom periodu, a pritužbi građana skoro da nije ni bilo, i mogu da kažem da ih je iz godine u godinu sve manje. Pored toga, iz grejne sezone izlazimo sa jako malim gubitcima na toplotnoj mreži, ali to ne znači da nećemo ići u dalje investicije naročito na magistralnim toplovodima. Znamo gde su slabe tačke, pa ćemo to ove godine otkloniti.”, navodi Sladojević.

„Primera radi, već od ponedeljka kreće se sa remontom otklanjanja problema na lokalnim kotlarnicama. Kompletan remont biće završen do septembra meseca.” rekao je Sladojević ukazujući da je “Toplifikacija” ove godine odstupala od gradske odluke kojom je grejanje bilo predvidjeno od 06:00 do 21:00 časova, tako što je tokom cele grejne sezone grejanje trajalo od 05:00 do 22:00 časova.

Što se tiče naplate, ova sezona je bolja, jer su uspela da se naplate dugovanja iz prethodnih godina.

Ostvarena je dobit od 49 miliona, od toga, 15% ide Republici, 50% osnivaču, a ostalo ide nama i odlučili smo da sve pare uložimo u investicije.” rekao je Sladojević.

Po planu, ove godine bi trebalo da se zameni deo toplovoda u naselju Kamenjar, što je produžetak radova koji su prošle godine uradjeni za zgrade snaga bezbednosti. Pored toga, menjaće se i deo toplovoda od Čikasa  do Kuzminske ulice, oko 110 metara, kao i u ulici Vase Stajića, Jevremova ulica i Školska ulica kod Popovićeve škole.

(M. M.)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Gospodine Sladojeviću skoro u svim gradovima Srbije je grejanje do 22h.Mitrovica je među tri grada sa naj skupljim grejanjem u Srbiji.Odrali ste nas sa cenom grejanja već dve godine.Neki gradovi u Srbiji imali su dosta manju cenu od nas i još su je smanjili.Tako nemojte da pričate nama da ste nam nešto učinili već smo mi to KRVAVO platili. Mogli bi još o vama i poslovanju vašem?????

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here