„TOPLIFIKACIJA“: Radovi na rekonstrukciji toplovoda u Kamenjaru

0
328

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji magistralnog toplovoda u naselju Kamenjar koje izvodi JKP „Toplifikacija”. Radovi predstavljaju investiciju koju ovo mitrovačko preduzeće u potpunosti finansira iz sopstvenog budžeta.

U toku su radovi na obnovi i zameni delova toplovodne mreže, u okviru kojih će JKP „Toplifikacija” poboljšati prečnike toplovoda i povezati postrojenja radi boljeg grejanja od oktobra.

„Mi smo ove godine nastavli radove na rekonstrukciji magistralnog toplovoda koje smo započeli prošle godine, kada smo zamenili 150 metara cevi, ove godine zamenićemo oko 140 metara cevi i to se može smatrati jednim velikim poduhvatom. Radi se o magistralnom toplovodu, gde je najveći promer cevi koji imamo u našem toplovodnom sistemu, fi 400. Radi se nova trasa toplovoda, a stara ostaje pod zemljom, trasu smo izmestili u zelenu zonu, van saobraćajnica. Ove godine uložićemo, iako je predviđena cena radova iznosila 8 miliona, kako je došlo do povećanja cene čelika, procenjuje se da će vrednost radova iznositi 12 miliona dinara. Ulažemo oko 12 miliona i to su sve sredstva JP „Toplifikacija”. Završetak radova očekuje se za sedam dana što će nam dati prostora da možemo da se pripremimo za narednu grejnu sezonu. Mi moramo biti spremni do 30. septembra jer se može desiti da grejna sezona počne ranije nego što je planirano, kao što dešavalo ranijih godina da krećemo negde između prvog i 10. oktobra. Što se tiče „Toplifikacije” sve spremno za priključenje zgrade snaga bezbednosti i za socijalno stanovanje da mogu da se priključe na toplovod. Napravljen je priključni vod još prošle godine, samo se čeka da oni završe radove.”- objasnio je Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikacija”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here