U Beočinu još nema obolelih od korone: VRŠI SE DEZINFEKCIJA I DELI POMOĆ UGROŽENIMA!

0
2746

Predsednik beočinske opštine Mitar Milinković kaže da u beočinskoj opštini nema zaraženih koronavirusom, a u izolaciji se nalaze mahom povratnici iz inostranstva.

Samoizolacija kod kuća se za sada poštuje, a policijski čas svi poštuju – ističe predsednik opštine Beočin, uz čiju organizaciju je tokom vikenda počela i podela paketa pomoći penzionerima.

Spremljeno je oko hiljadu paketa penzionerima sa nižim primanjima i najugroženijima, koje su volonteri tokom vikenda pakovali zajedno sa opštinskim rukovodstvom. Do sada je podeljena polovina.

Paketi su pripremljeni uz pomoć najistaknutijih privrednika naše opštine i same Opštine Beočin i pomoć u osnovnim namirnicima počela je ove nedelje– rekao je Milinković.

Zbog velikog broja poziva i interesovanja za ovu vrstu pomoći, lokalna samouprava moli sugrađane koji spadaju u navedenu kategoriju da imaju razumevanja da paketi ne mogu biti podeljeni odjednom zbog velikog broja paketa. Opština Beočin sprovodi veći broj aktivnoosti kako bi pružila svakodnevnu pomoć ljudima, kojima nije dozvoljen izlazak iz svojih domova i na njima je angažovan veliki broj volontera.

Paketi se isporučuju na kućne adrese penzionera, a dostavljaju ih volonteri – rekao je Milinković. – Pijaca ne radi, maski i rukavica imamo dovoljno, poštujemo sve mere, dezinfikuju se javne površine, a održavanje higijene zgrada je pojačano.

Radnici JKP „Beočin“ iz Beočina zajedno sa volonterima ove opštine uradili su dezinfekciju javnih i stambenih zgrada, ulaza i stepeništa.

Dezinfekcija zgrada obavljaće se do daljeg na osnovu instrukcija stručnih službi – poručuje Milinković.

Radnici JKP „Beočin“ svakoga dana od 8 do 16 časova dele rastvor za dezinfekciju „Alqualor H“ ispred Vatrogasnog doma kod fabrike „Lafarž BFC“. Litar ovog rastvora potrebno je rastvoriti u devet litara vode za pranje podova i drugih površina.

Takođe, otvorena je i posebna adresa elektronske pošte za zahteve prevoza zaposlenih, a pozivaju se sve nadležne službe i privrednici da dostave zahteve sa potrebama zaposlenih za organizovanje posebno formiranih linija gradskog i prigradskog saobraćaja.

Mejl adresa za slanje zahteva za prevoz je: beocin.road­gmail.com.

(SMP/Dnevnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here