U Inđiji novih 1000 radnih mesta

1
1423

U poslednje tri godine u severoistočnu radnu zonu u Inđiji, uloženo je skoro 100 miliona dinara, zajedničkih sredstava opštine Inđija i Pokrajine, što je dovelo do potpisivanja ugovora o 10 novih investicija.

Nakon puštanja u puni proizvodni ciklus fabričkih postrojenja, na ovoj lokaciji biće otvoreno hiljadu novih radnih mesta, a u lokalnoj samoupravi očekuju da će se stopa nezaposlenosti spustiti na oko dva procenta.

Prema zvaničnoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutna nezaposlenost u ovoj opštini je oko 4,2 procenata ili 1.713 građana, a u Inđiji će biti posla za svakog ko želi da radi, tvrdi Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

Niska stopa nezaposlenosti i povećanje konkurencije na tržištu rada nesumnjivo će dovesti do povećanja ličnog dohotka i životnog standarda građana, što i jeste naš krajnji cilj – kaže Gak.

Podsetiću da je do pre tri godine severoistočna industrijska zona površine 97 hektara u opštinskom vlasništvu bila samo obična njiva, bez mogućnosti da investitor odmah započne izgradnju fabrike.

Danas, svaka parcela opremljena je strujom, vodom, kanalizacijom, gasom, telekomunikacijom, odnosno svim priključcima neophodnim za započinjanje proizvodnje.

Mi smo uz nesebičnu finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doveli ovu lokaciju do statusa najatraktivnije industrijske zone u jugoistočnoj Evropi. Zainteresovanost investitora je velika, uskoro očekujemo i konačne dogovore – kaže Gak.

Među zainteresovanima je i kineska kompanija “Đin Gu”, koja proizvodi rakije od žitarica. Oni imaju u planu da otvore proizvodni pogon u Inđiji, zato opštinsko rukovodstvo željno iščekuje kinesku delegaciju koja bi trebalo uskoro da dođe.

(Smiljka Kostić)

1 COMMENT

  1. Toliko perspektivna opstina što se posla tice da ljudi idu u druge opštine da rade otvorili 15 fabrika a plata 35 hiljada sramota

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here