U mitrovačkom naselju Mala Bosna obeležen “Dan porodice”

0
511

U porti Hrama Svetih Sirmijumskih mučenika u mitrovačkom naselju Mala Bosna, održana je manifestacija „Dan porodice 2021”.

„Dan porodice je manifestacija koju organizuje Mesna zajednica Mala Bosna uz saradnju sa lokalnom samoupravom, već drugu godinu, manifestacija koja je namenjena najmlađima, deci ali ovo je samo način da se podsetimo koliko je porodica bitna kao ćelija društva. Mi svi brzo živimo, najmanje imamo vremena da posvetimo onima kojima to zapravo i treba, tako da je ovaj dan samo kao napomena kome treba da obratimo pažnju, ne samo ovog dana, nego i u toku cele godine. Nadam se da će deci danas ovde biti lepo, imaju puno sadržaja, program je veoma bogat i što je najvažnije osim zabavnog karaktera ima i edukativni karakter.” – rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Organizator manifestacije Branko Jakovljević objasnio je šta je cilj ovog okupljanja:

Cilj nam je da omogućimo deci, mamama i tatama iz Male Bosne ali i iz celog grada da se zajedno druže u ovom lepom ambijentu. Imamo dečije zabavne sadržaje, predstavu za decu, muziku za decu, tobogane, ringišpile, sve ono što deca vole. Mislim da u današnje vreme, kada jako brzo živimo, obaveze zauzimaju najveći deo našeg vremena, važno da se setimo šta je ono što treba da nam bude na listi prioriteta, to je svakako porodica, deca, dečiji smeh, dečija graja, danas je najbolja prilika za to. Na ovu ideju smo došli tako što smo primetili da u našem naselju ima mnogo dece, a nije postojala ni jedna manifestacija koja se bavi isključivo decom i tako da smo rešili da je organizujemo. Deca idu u školu, deca se druže svakako i u vrtićima i u školi, a mi ovde proštujemo sve mere, manifestacija se odvija na otvorenom.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here