U Mitrovici održana Skupština Udruženja za distribuciju prirodnog gasa

0
277

Sremska Mitrovica je bila domaćin sednice redovne Skupštine Udruženja za distribuciju prirodnog gasa. Udruženje čini 27 preduzeća iz javnog i privatnog sektora.

Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa osnovano je 2011. godine, a trenutno ga čini 27 članica iz cele Srbije sa tendencijom povećanja broja članova. Sedište udruženja je u Novom Sadu, ali su se članovi okupili u Sremskoj Mitrovici, gde je domaćin bio JP „Srem-gas“ , čija je direktorka inače aktuelna predsednica Skupštine.

Na dnevnom redu je bilo usvajanje Izveštaja o radu Udruženja a izvestilac je bio potpredsesdnik Upravnog odbora, kao i Izveštaj Nadzornog odbora. Članovi su jednoglasno usvojili oba Izveštaja. Usvojen je i finansijski Izveštaj i završni račun za 2020. i 2021. godinu jer se Skupština nije sastajala zbog epidemiološke situacije.

S obzirom na velike promene u pravnoj regulativi koje su se u proteklom periodu dešavale na tržištu gasa, kao i na globalnu neizvesnost kada je u pitanju tržište gasa sve članice susreću se sa raznim problemi koji se mnogo lakše rešavaju kroz delovanje i rad Udruženja, zauzimanjem zajedničkih stavova i zajedničkim odlučivanjem. Udruženje radi na ostvarivanju saradnje sa nadležnim institucijama kako bi se svakoj članici olakšalo poslovanje i u tome je veoma uspešno“, rekla je Danica Nedić, predsednica Skupštine.

Usvojeni su i planovi za 2022. godinu, a konstruktivna diskusija doprinela je u otvaranju novih važnih tema koje će unaprediti rad Udruženja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(T. Poznić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here