U Mitrovici se otvara fakultet strukovnih studija: NOVI SMEROVI ZA POLJOPRIVREDU I PRERADU HRANE!

1
6024

Prilikom otvaranja novog objekta dečijeg vrtića u Laćarku ministar Branislav Nedimović najavio je i otvaranje fakulteta strukovnih studija u Sremskoj Mitrovici, koji će, pored vaspitača, imati smerove i za prehrambenu industriju i poljoprivredu. Njihovo otvaranje, po njegovim rečima, neophodno je zbog daljeg razvoja grada.

Sad neko će reći: Zašto sad baš ta dva? Pa baš zato što se nalazimo Mitrovici gde 50 posto i više ljudi živi od poljoprivrede, mislim da je potpuno normalno da se bavimo hranom i poljoprivredom jer nama fale pogonski inženjeri, što se nekad znalo ko može da uđe u voćnjak, ko može da uđe u plastenik, ko može da uđe na njivu i da uradi posao od početka do kraja. Plan je da se Dom vojske koristi kao baza za edukaciju, za predavanja, a laboratorije u Prehrambeno-hemijskoj i šumarskoj školi bi trebalo da se rekonstruišu kako bi se koristile za praktični deo, plus dualno obrazovanje, odnosno obrazovanje i u okviru fakulteta, i na voćnjake, u fabrike, na dodatno usavršavanje”, zaključio je Nedimović.

(M. M.)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Kad čovek lupi, pa ostane živ. Mićemo da otvaramo vioke škole iz poljoprivrede i prehrambene tehnologije, a isti fakulteti postoje i u NS i U BGD, dakle na 70 km od SM. Koliko bi to koštalo, ko bi predavao, imali li grad nastavni kadar. Naravno da nema, već bi morali dolaziti predavači iz NS ili BGD, što bi i te kako koštalo. Ovo je glupost poput, recimo, smera za ekologiju na višjoj tekstilnoj školi u Pirotu. Ludilo u državi, ludilo u visokom obrazovanju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here