U pojačanoj kontroli saobraćaja „uhvaćeno“ preko 60 pijanih vozača!

0
1218

U pojačanoj kontroli saobraćaja za vikend, saobraćajna policija Policijske uprave Sremskog regiona, otkrila je ukupno 505 saobraćajnih prekršaja, među kojima 178 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, 81 prekršaj nepropisne upotrebe mobilnog telefona za vreme vožnje i 92 prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom.

Otkrivena su 64 vozača koji su upravljali vozilima pod uticajem alkohola, a jedanaestorici vozača određeno je zadržavanje.

Na auto-putu Beograd – Batrovci, na području Pećinaca, tridesetpetogodišnji vozač „audija“ je sa 2,05 promila alkohola u organizmu izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povređenih osoba. Nakon zadržavanja do 24 časa, on je priveden prekršajnom sudiji, koji mu je za prekršaj nasilnička vožnja odredio zatvorsku kaznu od 80 dana i zabranu upravljanja vozilom na području Srbije od deset meseci.

Šezdesetčetvorogodišnji vozač „forda“ sa 2,33 promila alkohola u organizmu, izazvao je na delu auto-puta kod Sremske Mitrovice saobraćajnu nezgodu bez povređenih osoba. Vozač je zadržan do 24 časa i priveden prekršajnom sudiji koji ga za prekršaj nasilnička vožnja kaznio novčanom kaznom od 146.000 dinara i zabranio upravljanje vozilom u Srbiji devet meseci.

Policija je u Sremskoj Mitrovici otkrila tridesetčetvorogodišnjeg vozača „fijata“ sa 2,29 promila alkohola u organizmu i tridesetšestogodišnju ženu koja je vozila „golf„ sa 1,92 promila.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise u cilju svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here