U poslednja 24 sata u Sremu: DVA NOVA I JEDAN IZLEČENI PACIJENT!

1
7166

U poslednja 24 sata na području Sremskog okruga registrovana su dva nova slučaja obolelih od virusa COVID- 19, dok je “nulti” pacijent sa područja Sremske Mitrovice ozdravio i njegova poslednja dva rađena testa su negativna na ovaj virus, kaže za sremskomitrovački portal Branislav Nedimović član Republičkog kriznog štaba u borbi protiv sprečavanja i širenja virusa korone.

Dva nova registrovana slučaja na koronu virus otkrivena su kod jedne osobe u Staroj Pazovi i jedne u Jasku, u iriškoj opštini.

Na području iriške opštine sada ima tri osobe koje su pozitivne na COVID-19, dve ženske i jedna muška. Lica koja su radila sa obolelom starijom ženskom osobom su izolovana kao i sve osobe koje su imale kontakt sa njom.– kaže Nedimović dodajući da je Irig potencijalno žarište, ali da se radi na svim preventivnim merama kako ne bi došlo do širenja ovog virusa.

COVID- 19 otkriven je kod žene koja je zaposlena u administraciji jedne privatne firme u Irigu, a osobe koje su bile sa njom u kancelariji su pod nadzorom lekara.

Moje dete je u prošli petak izolovano nakon što je stigla potvrda da je njena koleginica inficirana korona virusom. Ona se oseća dobro, nema nikakve simtome, svaki dan je u kontaktu sa epidemiolozima. Kažu da je potrebno 5- 7 dana nakon poslednjeg kontakta sa zaraženom osobom, to je ostalo još dva, pa ćemo videti kako će i šta biti.- kaže za naš portal majka ovog deteta koje je u izolaciji.

Branislav Nedimović ističe da je osoba koja je ozdravila od virusa četrdesetčetvorogodišnji muškarac iz Sremske Mitrovice i da je taj muškarac doputovao iz Francuske, kao i da je sve vreme bio u kućnoj izolaciji.

(S. Kostić)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here