U Sremskoj Mitrovici osnovan Savet roditelja

0
1198

Protekle sedmice, u Gradskoj kući, održana je konstitutivna sednica Saveta roditelja Grada Sremska Mitrovica.

Shodno odredbama novog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u Savet roditelja ušla su po dve predstavnika iz obrazovnih ustanova, iz Predškolske ustanove „Pčelica” i 16 osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada.

Sednicom su predsedavali: Bogdan Božin, savetnik u Gradskoj upravi zadužen za poslove iz oblasti obrazovanja i Nataša Zec, predsednik Aktiva osnovnih škola.

Za predsednika Saveta roditelja izabrana je Slavenka Mitrović-Lazarević (Mitrovačka gimnazija), za zamenika predsednika Nataša Tanasić (OŠ „Boško Palkovljević Pinki”) a za zapisničara Tamara Milošević (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Sremska Mitrovica).

 “Savet roditelja Grada predstavlja savetodavno telo čija je najvažnija uloga veće učešće i povezivanje roditelja, obrazovno-vaspitnih ustanova i lokalne samouprave u interesu dece predškolskog i školskog uzrasta. Članovi saveta treba da zastupaju stavove Saveta roditelja iz ustanove iz koje su predloženi a ne stavove škole i da se ključne promene mogu desiti upravo zalaganjem svakog člana saveta da otvaranjem pitanja, primedbama i predlozima rešenja donose odluke kojima se stvara povoljnija klima sa ciljem unapređenja obrazovanja, vaspitanja kao i bezbednosti dece i učenika.” rekao je Bogdan Božin otvarajući konstitutivnu sednicu.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here