U Sremskoj Mitrovici predstavljen projekat afirmacije volontiranja GET2IT

0
523

Projekat GET2IT, sufinansiran kroz program Evropa za građane i građanke, predstavljen je u mitrovačkoj Gradskoj kući.

Glavna tema projekta je volontiranje, posebno za vreme Kovid 19 pandemije. Predstavljen je od strane njegovog nosioca Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, kao i pet primera dobre prakse iz pet evropskih zemalja (Slovenija, Srbija, Italija, Češka i Hrvatska) koji pokazuju kako volontiranje pozitivno utiče na građane tokom pandemije Kovid 19 (kultura, turizam, civilna zaštita i sl.).

Primere dobre prakse u Srbiji predstavili su volonteri mitrovačke Kancelarije za mlade, koji su u svojoj prezentaciji govorili kako je Kancelarija za mlade uspešno koordinirala svoje volontere tokom kriznog perioda pandemije kroz Kol centar.

Projekat GET2IT nastoji da građani budu otvoreniji prema volontiranju i da steknu nova znanja i veštine kao i da razviju nove kontakte sa građanima iz drugih zemalja.

Projekat će biti sproveden kroz 5 događaja u Hrvatskoj, Srbiji, Italiji, Sloveniji i Češkoj od kojih je ovaj današnji prvi u nizu. Vrednost projekta je oko 100 hiljada evra, a započet je 1. marta ove godine i predviđen da traje do 28. februara 2022. godine.

(SMP/STV/RTV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here