U Sremu 11 novoobolelih, mitrovačka Kovid bolnica za sada prazna

2
4126

U poslednja 24 sata jos 11 lica je inficirano Kovidom 19 u Sremu, potvrđeno je u Kriznom štabu.

Broj obolelih se svakodnevno povećava. Preporučuje se neophodna disciplina i primena svih mera zaštite. Podsećamo, to je nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance od metar i po do dva, naročito u zatvorenom prostoru, redovno pranje ruku i korišćenje dezinfekcionih sredstava.

Kovid bolnica sa 300 ležajeva koja je oformljena u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici još u vreme vanrednog stanja za sada je prazna, potvrđeno je u državnom Kriznom štabu.

Kada je u pitanju Kovid ambulanta u Sremskoj Mitrovici, ona je premeštena u sedmu zdravstvenu stanicu, a novo radno vreme je od 7 do 20 časova.

Bolji uslovi i za pacijente i za četiri zdravstvena tima koji su angažovani na novoj lokaciji Kovid ambulante u Mitrovici takođe su jedan od razloga premeštanja ambulante iz Dispanzera na Savi kao i povećan broj testiranja. Radno vreme ambulante na novoj lokaciji je od 7 do 20 časova počevši od danas dok je vikendom od 7 do 14 časova.

Nadležni su dobili i preporuke Ministarstva zdravlja u vezi sa pacijentima koji mogu da se jave u Kovid ambulantu, a kako bi se smanjile gužve. U Kovid ambulante javljaju se pacijenti sa težim simptomima poput temperature više od 38 stepeni, stezanja i bola u grlu, stezanja u grudima, otežanog disanja i gubitka osećaja mirisa i ukusa dok se osobama sa lakšim simptomima savetuje izolacija od 14 dana i lečenje u kućnim uslovima. Ukoliko bude potrebe biće angažovano svih 9 lekara na novoj lokaciji ambulante.

Pacijenti iz sedme zdravstvene stanice lekarsku pomoć mogu da zatraže u prvoj zdravstvenoj stanici koji im je teritorijalno i najbliža.

(SMP)

2 COMMENTS

    • To Vam je Bogu iz kičme. Ako sam dobro videla na karti SM, to je negde između AMS s druge strane i onog naselja koje ima ružno ime. Izmestili sa Save, da narod ne vidi šta se dešava.
      Nadam se samo da će jednog dana, kad-tad, AV, Brnabićka, Lončar, ceo krizni štab odgovarati zbog zločina prema svom narodu u vreme pandemije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here