U Sremu sad i grobove otkopavaju

2
4586

Otkopan grob i izvađeni delovi tela oko njega, bizarna je slika koju su radnici Javnog preduzeća “Čistoća” zatekli juče na groblju u Starim Banovcima. Pomerena je nadgrobna ploča, a potom otkopavan grob i to naročito u predelu glave koja je izvađena zajedno sa kosom, delovima sanduka i krsta koji su tu bili pohranjeni pre 25 godina.

O slučaju je obaveštena Policija koja je izvršila uviđaj na licu mesta. Za sada se ne zna šta je razlog ovog čina a špekulacije idu od sticanja materijalne koristi pa do dela mentalno obolele osobe ili nekog sektaškog obreda.

Na adresu naše redakcije stigao je nepotpisan mejl u kome se kaže da je porodici pokojne učiteljice Dragice Kristić koja je pre 25 godina sahranjena sa velikom količinom nakita javljeno da je oskrnavljen grob i odnet nakit. Porodica pokojne Dragice demantuje ove navode i sve ostale glasine da je sahranjena sa bilo kakvim nakitom ili vrednostima.

Bilo je slučajeva skrnavljenja spomen ploča i grobnih mesta, ali otkopavanje tela pokojnika se ne pamti u ovom delu Srema. Razloge i počinioce ovog dela utvrdiće istraga koja je u toku.

rtv.rs

2 COMMENTS

  1. Ne pamti se u ovom delu Srema, ali u Laćarku se pamti otvaranje grobnice iz istih pobuda…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here