U Sremu smanjen broj novoobolelih!

0
583

U Sremskom okrugu primećen je pad broja aktivnih i novoinficiranih slučajeva na virus kovid 19, objavio je Štab za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Novoobolelih slučajeva u Sremu u jučerašnjem danu je bilo 57 lica, dok je ukupan broj aktivnih slučajeva zaključno sa 11. januarom 1915 lica, što je za oko 500 manje nego od prethodnog izveštaja od petka 8. januara.

Pad broja hospitalizovanih je primećen i u Opštoj bolnici u Sremkoj Mitrovici gde trenutno leži 131 pacijent od kojih su 102 pozitivna na korona virus, a 9 na respiratoru, što je veoma pozitivno i znak da epidemijske mere daju rezultate.

Mitrovačke kovid ambulante beleže u proseku oko 250 pregleda dnevno, što je za oko 200 manje nego u prethodnom periodu. Prema rečima nadležnih iz mitrovačkog Doma zdravlja juče je pregledano ukupno 230 pacijenata od kojih je urađeno 30 prvih pregleda na prijemu Opšte bolnice, i 200 kontrolnih u sedmoj i petoj zdravstvenoj ambulanti.

Da podsetimo, prošle nedelje počela je vakcinacija protiv korona virusa najugroženije kategorije stanovništva, u Domovima za stara lica u Šidu, Sremskoj Mitrovici i Rumi kao i medicinske radnike u Kovid sistemu mitrovačke bolnice. Kako je rečeno nakon sednice Štaba, očekuje se i vakcinacija u Domovima zdravlja u Irigu, Rumi i Pećincima, kao i u Domu za smeštaj starih lica u Banovcima i u Specijalnoj bolnici Stari Slankamen.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here