U Sremu stabilna epidemiološka situacija, 32 zaražena

1
1140

Epidemiološka situacija kako u Sremskom okrugu je stabilna i povoljna, sa malim stepenom pozitivnosti i većim brojem izlečenih osoba.

U prilog tome govori i broj zaraženih koji zaključno sa jučerašnjim danom u Sremskom okrugu iznosi ukupno 32 osobe. I dalje su na snazi opšte zaštitne mere, a nadležni apeluju na građane da ih se pridržavaju. 

I pored povoljnije epidemiološke situacije, Mitrovčani i dalje poštuju mere zaštite koje je sproveo Štab za vanredne situacije, kako bi sprečili dalje širenje koronavirusa i bili odgovorni prema sebi i drugima.

Ukupan broj pozitivnih u gradu na Savi je 20 lica, što predstavlja značajan pad u odnosu na prethodni period.

Broj aktivnih slučajeva po gradovima u Sremskom okrugu je sledeći:

Sremska Mitrovica – 20 lica

Šid – 7 lica

Ruma – 1 lice

Pećinci – 1 lice

Inđija – nijedno lice

Irig – 1 lice

Stara Pazova – 1 lice

U Opštoj Bolnici u Sremskoj Mitrovici u Kovid centru trenutno se nalazi 18 pacijenata od kojih je 6 pozitivno na koronavirus a jedno je na respiratoru. Od prvog septembra nije bilo preminulih. I dalje se beleži pad prijema i pregleda u kovid ambulanti.

Da podsetimo, svi građani Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, posebno iz zemalja gde se broj obolelih od korona virusa povećava poput Crne Gore i Hrvatske, biće obavezni da se jave epidemiologu ili svom izabranom lekaru u roku od 24 sata od ulaska u zemlju. Ta odluka stupa na snagu od petka 18. septembra u 18 sati, odlučeno je na sednici Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa.

(SMP/STV)

1 COMMENT

  1. “Mitrovčani i dalje poštuju mere zaštite”. Lepo sam se nasmejala. Pogledajte kafiće, pijacu, plažu….. Niko ne nosi masku, a i oni što je nose drže je na laktu, na retrovizoru automobila, u džepu, nose je do nosa. U Lidl ne može da se uđe bez maske, što obezbeđenje kontroliše. Međutim, veiki broj kupaca čim zađe za fafove skine masku. Pa, većinu lekara koju srećem u gradu ne nosi masku. Još smo i dobro kako se ponašamo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here