U subotu „Srem Klob Kob Fest“ u Šidu

0
457

Pravi gastronomski praznik u Šidu održava se u subotu, 29. oktobra u Slovačkom Parku, kada će biti organizovana manifestacija „Srem Klob Kob Fest“. Sa ovom manifestacijom ujedno se obeležava jubilej – 25. godina udruženja Sremska Svinjokolja i Kobasicijada Šid.

Srem Klob-Kob Fest je pre svega gastronomsko – turističko – privredna manifestacija koja promoviše multietičnost, multikulturalnost, suživot i toleranciju na teritoriji opštine Šid. Događaj je međunarodnog karaktera na kojoj uzimaju učešće Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunija, Makedonija i Srbija.

U celodnevnom programu su takmičenje u brzoj obradi mesa i takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice, a sve će začiniti koncert Zvonka Bogdana.

Program manifestacije:
12.00 – Svečano otvaranje manifestacije
12.30 – Takmičenje u brzoj obradi mesa
13.00 – Takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice
17.00 – Proglašenje pobednika
18.00 – Koncert Zvonka Bogdana

Pored takmičarskog dela, biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata i slično. a pored svega uživaju uz najlepše zvuke tambure. Manifestaciju organizuje Udruženje „Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid“ uz podrušku Opštine Šid i Turističke organizacije Šid.

Kako se prijaviti za učešće na manifestaciji

• Prijave za brzu obradu mesa: 063 556 180

• Prijave za takmičenje u pravljenju sveže kobasice vrše se putem linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „takmičenje u pravljenju kobaica“) ili na telefon 063 556 180

Ekipu sačinjava tri ili više članova. Organizator obezbeđuje 5kg mesa (ficli) i creva za kobasica. Ekipa mora imati ručnu mašinu za mlevenje mesa (ne sa pogonom na struju), top za punjenje kobasica i začine. Vreme izrade kobasica je 4 sata. Po završetku ekipa daje komisiji na pregled jedno parče kobasice dužine 15 – 20 cm.

Komisija će ocenjivati i higijenu za stolom, kako je ekipa obučena i kako je aranžiran sto. Kotizacija za takmičenje u pravljenju kobasica iznosi 5.000 dinara.

• Prijave za izlagače se vrše putem linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „izlagači“), ili na telefon 064 04 713 79 (svakog dana od 18h do 21h)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here