U toku izložba Udruženja likovnih umetnika “Sirmium”

0
384

U Galeriji „Lazar Vozarević“ otvorena je izložba mitrovačkog Udruženja likovnih umetnika “Sirmium”. Obnova kulturnog života svima nam je preko potrebna i nakon duže pauze Galerija „Lazar Vozarević“ je ponovo domaćin jedne izložbe likovne umetnosti.

Bilo da inspiraciju za svoje radove traže u sebi ili u svetu koji ih okružuje, slikari ULU „Sirmium“ uvek delu daju pečat vlastitog senzibiliteta. Potraga za inspiracijom, kao podsticajem za stvaranje i emotivni doživljaj viđenog zajednički su imenitelj svih stvaralaca udruženja. Razlog za to nalazimo u činjenici, što je za njih slikarstvo pre svega igra, a tek potom umeće, ili zanat. Igra u kojoj nema pravila, osim onog da se ne mora robovati pravilima.

Na grupnoj izložbi mitrovačkog Udruženja likovnih umetnika „Sirmium“ predstavilo se 24 autora, sa 56 dela. Izložba se može pogledati u prostoru galerije do 20. avgusta, a odlikuje je velika raznovrsnost likovnih izraza i tematsko bogatstvo, od portreta, pejzaža, figuracije, mrtve prirode, preko dela primenjene umetnosti, do instalacija.

U cilju podsticaja likovnog stvaralaštva ULU „Sirmium“ je ustanovilo nagradu pohvale, koju svake godine ponesu tri člana udruženja, u izboru stručnog žiria galerije. Na ovogodišnjoj izložbi pohvale su dodeljene autorima: Jadranki Dimitrijević, za rad „Između neba i zemlje“, Veselinki Bebi Mc Larnon, za rad „I ovo će proći I“ i Branislavi Cici Buđanovac, za rad „Božuri“.

U programu otvaranja učestvovali su:
Jelica Jelena Gajin, predsedica udruženja ULU „Sirmium“
Hor grčko-srpskog prijateljstva „Irida“
Marija Vukajlović, kustos istoričar umetnosti

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here