U toku je izložba Udruženja „Esnaf“

0
243

U Galeriji „Lazar Vozarević“ otvorena je 3. septembra, već tradicionalna godišnja izložba slika mitrovačkog Udruženja likovnih umetnika „Esnaf“, povodom obeležavanja slave Svetog Rafaila Šišatovačkog, na kojoj su se članovi predstaviti sa pedesetak radova u duhu klasičnog slikarstva.

Opredeljeni za klasičan tip slike u duhu starih majstora, članovi udruženja svojim delima podsetili su na potrebu preispitivanja našeg pogleda na predmet, koji u njihovom slikarstvu simbolično predstavlja svu vrednost i lepotu sveta koji nas okružuje. Okupljeni oko zajedničke ideje negovanja figuracije članovi udruženja su raznovrsnim poetikama pokazali u koliko različitih pravaca ona može da se razvija.

Udruženje „Esnaf“, u skladu sa imenom koje nosi čuva dostojanstvo štafelajne slike i klasičnog slikarstva i razvija tradiciju, sada dugu, već više od dve decenije Na izložbi, koja se može pogledati do 24. septembra izložili su dela tematski raznovrsna, od predstava mrtve prirode i životinja, preko simboličnih kompozicija sa elementima nadrealnog do verske tematike.

Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove je predstavilo trinaest umetnika i to: Dušan Nedov, Bojan Stričević, Nenad Vojnović, Miljan Vasiljević, Predrag Radovanović, Damjan Martinović, Dragan Martinović, Milena Radić, Dragana Malešević, Vladimir Despotović, Darko Topalski, Vladislava Munić Kanington, i Jovica Tomašević.

U programu otvaranja publici su se obratili Marija Vukajlović, kustos i Dragana Malešević, članica udruženja uz prisustvo velikog broja umetnika „Esnafa“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here