Ubio dva brata zbog tartufa! SADA MU SE SUDI!

0
1191
Osumnjičena braća Erić i mesto ubistva

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici održano je pripremno ročište Dejanu Eriću (39) iz Jarka, optuženom da je početkom decembra 2020. godine, ubio braću Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga. Na teret mu se stavlja i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Kako saznajemo, na pripremnom ročištu predlagani su dokazi, a očekuje se da će Erić svoju odbranu izneti na glavnom pretresu, koji je zakazan za početak sledeće godine.

Za ovaj krvavi zločin u šumi kod sela Jarak, pored Dejana bio je osumnjičen i njegov mlađi brat Nebojša (37), ali je protiv njega obustavljen postupak, jer nije bilo dokaza da bude optužen, pa će on u ovom postupku imati status svedoka.

Kako navodi naš izvor iz policije, kobnog jutra, četvorica muškaraca srela su se u šumi nakon čega je najpre došlo do svađe, koja je eskalirala u tuču.

Jeličići koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Nebojšu i počeli da ga udaraju po glavi, onda je Dejan izvukao pištolj i počeo da puca u njih. Predrag je bio pogođen hicem u grudi, a Stanislav sa dva metka, i to u stomak i grudi. Od zadobijenih povreda braća su preminula na licu mesta – kaže izvor blizak istrazi i dodaje da je Nebojša zatim pozvao policiju i ispričao šta se dogodilo.

Iako je često dolazilo do sukoba između tartufara, ovo je bilo prvo ubistvo u Srbiji zbog lova na „šumsko blago“. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na nekom terenu, ali da će se plaćati ljudskim životima to niko nije mogao ni da nasluti.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here