Udruženje Nemaca organizuje radionicu stripa i karikature

0
668

Udruženje Nemaca ,,Syrmisch Mitrowitz“ iz Sremske Mitrovice organizuje Radionicu stripa i karikature od 27.8.-29.8.2021. godine od 17.30 časova u čitaonici Gradske biblioteke,,Gligorije Vozarović“. Cilj radionice je razvijanje literarne i likovne pismenosti, humora i mašte kod dece i mladih od 7 do 18 godina, promovisanje stripa kao ,,devete umetnosti“ i  negovanje međunacionalne tolerancije.

Radionica je tematski vezana za nemački jezik, tradiciju i kulturu.

Izradom stripova u ,,formi kaiša‘‘ na teme: ekologije, zdravlja, drugarstva,automobila, super junaka, Baha, Betovena, Vagnera… kulturnog i arhitektonskog nasleđa gradova Sremska Mitrovica, Berlina, Minhena, Frankfurta,..sa tekstovima na nemačkom jeziku, doprineće se unapređenju znanja nemačkog jezika i upoznavanju sa nemačkim kulturnim nasleđem.

Radionica je nagradnog karaktera. U septembru se planira izložba  radova svih učesnika u Galeriji ,,Lazar Vozarević“ i dodela nagrada.

Prijave se vrše na mail: udruzenjenemacasm;@gmail.com; na facebook stranicu: Udruženje Nemaca ,,Syrmisch Mitrowitz“ ili na telefon: 064-819-92-80.

Radionicu finansira Ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačke za domovinu i izgradnju (BMI Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat) i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here