Ugljevik i Martinci ZAJEDNO u akciji dobrovoljnog davanja krvi

0
389

U Martincima je organizovana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj je učestvovalo i dvadesetak gostiju iz Ugljevika (Republika Srpska).

 Preko 70 godina održavaju se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Martincima i one se organizuju i po tri puta tokom jedne godine. Pored meštana, krv daju i njihovi gosti iz Republike Srpske. Po rečima Darka Gavrilovića, predsednika MZ „Martinci” odziv je veoma dobar, u proseku oko 35 do 40 ljudi daje krv u svakoj akciji.

Ispred ovoga stoji rad već 74 godine, koliko kod nas traje tradicija dobrovoljnog davanja krvi, a poslednjih 20 godina to vodi Žarko Filipović, koji sa uspehom to organizuje i njemu posebna zahvalnost kao i našim sunarodnicima iz Republike Srpske, iz Ugljevika koji se rado odazivaju na humane akcije. Danas je došlo oko 10 do 15 njih ali doduše i mi vraćamo njima, takođe, na obostrano zadovoljstvo radimo. Mi sarađujemo, ne samo u ovom pogledu, već i u pogledu sporta, fudbalskih utakmica sa veteranima, intezivnog druženja, gde razmenjujemo mišljenja kakvo je kod nas stanje, kakvo je kod njih stanje, jednostavno to je vid druženja ka kojem moramo težiti, da sve što bolje radimo i mislim da je to budućnost naših međususedskih odnosa”- rekao je Gavrilović.

Ovom prilikom pozvao je mlade, i sve druge ljude koji mogu, da se priključe ovakvim akcijama i daju krv.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here