Ukupno 596 zaraženih koronom u Sremu

0
3660

U Sremu ukupno 596 lica pozitivno na koronavirus, saopšteno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Sremska Mitrovica. U Korona centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici ukupno leži 90 pacijenata od kojih je 60 pozitivno na virus kovid 19. Kako su istakli nadležni regionalnog Zavoda za javno zdravlje, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna sa kontinuitetom u broju zaraženih na dnevnom nivou.
U Sremskom okrugu juče je zabeleženo ukupno 38 novoobolelih na dnevnom nivou, od toga najviše je u Rumi 16 lica, kažu iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Zabeležen je kontinuiran broj novoobolelih u poslednjih desetak dana.

kovid, 19, korona, testovi
EPA-EFE (Divyakant Solanki)

U Sremu ukupno pozitivnih na virus kovid 19 je 596, po gradovima taj je sledeći:

Sremska Mitrovica – 300 lica

Stara Pazova – 30 lica

Ruma – 108 lica

Inđija – 98 lica

Irig – 22 lica

Šid – 33 lica

Pećinci – 5 lica

Ukupno 90 pacijenata leži u Kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici od kojih je 60 pozitivno na koronavirus, a 10 je na respiratoru, kaže direktor bolnice.

Prema novom zakonu Vlade Republike Srbije o zaštitu zdravlja stanovništva, od danas na području Grada Sremska Mitrovica, sve uslužne objekte kontrolisaće ukupno 12 pripadnika inspektora i komunalne milicije.

U Kovid ambulanti u Sreskoj Mitrovici juče je pregledano 153 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih je 14 hospitalizovano.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here