UREĐUJE SE GRADSKA PLAŽA: Evo šta vas sve očekuje ove sezone

4
4359

Sremska Mitrovica se uveliko priprema za kupališnu sezonu koja startuje 10. juna. Ovih dana, izvode se različiti radovi na obnovi i uređenju plaže, plažnog mobilijara i okolnih objekata. Na kupališnom delu, uz dezinfekciju terena, vrši se kompletna zamena podloge, tako da će se na zahtev velikog broja  sugrađana, umesto sitnog šljunka, na plaži postaviti pesak.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedičke poslove, Miroslav Jokić, potvrdio je da su radovi za pripremu popularnih mitrovačkih Briona za sezonu kupanja u punom jeku.

Izvode se radovi na plaži, a na zadovoljstvo svih građana biće peskovita plaža. Takođe se radi i na izgradnji ugostiteljskih objekata na samoj plaži. Ove godine će biti i spasioci, a kupačima će biti ograničen prostor za kupanje. Kupačima i posetiocima plaže biće dostupna i teretana na otvorenom – kaže načelnik Jokić. Stare, dotrajale klupe, stolovi, kante za smeće i ostali plažni mobilijar, biće zamenjeni novim. U toku su radovi i na rekonstrukciji i postavljanju novog dečijeg igrališta, a i ove godine će na plažu doploviti „Gusarski brod“, namenjen uživanju najmlađih.

Uređuje se i teren za „beach volley“ na plaži, na kojem će se ove godine održati i državno prvenstvo u odbojci na pesku. Sređuju se ugostiteljski objekti, kabine, toaleti.

Kako navodi Jokić, svi radovi koji se preduzimaju odnose se na zaštitu i bezbednost kupača.

Ovog leta, na plaži će biti postavljene nove prostorije za zdravstevene radnike, koji će ujedno u toku sezone biti i punktovi za imunizaciju. Još jedna od novina, jeste postavljanje nove teretane na otvorenom, prve ovakve vrste u okruženju, a kako bi se nivo bezbednosti svih posetilaca tokom boravka na plaži podigao na viši nivo, ovaj deo grada biće pokriven sa preko 20 kamera.

U okviru „Leta na Savi“, u planu su brojni kulturni, zabavni i sportski sadržaji, za posetioce svih uzrasta i interesovanja. Mitrovačka plaža i ove godine spremno dočekuje kupališnu sezonu, obogaćenu raznim zabavnim sadržajima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

4 COMMENTS

  1. A hoce li ono naselje ispod sremovog i dalje da izbacuje fekalije, a čamci naftu, na 100 m od plaže, pa će zavod za javno zdravlje da konstatuje kako je voda ispravna za kupanje.

    • Sigurno će i opštinski čelnici doći s decom tu da se kupaju. Tako nešto u krstu sveta ne postoji, a oni ćute ko mulci. Možda i neki od njih imaju neko ruglo od ćamca ili „sojenice“, pa je to razlog ćutanja. A građani će vlasnike kuća koje su napravljene na obali i stavil tablu zabrane prolaza, o čemu je portal pisao, zaznati nikad.

    • U SM postoji stranka zelenih, verovatno samo da bi dobili kintu iz budžeta, kao i neke NVO, vidim da „rade“ posao. Treba da ih je sramota

  2. Ne dopustiti instaliranje kamera. Naci ce se neki manijak da gleda maloletnice u kupacem a i da zloupotrebljava svoje radno mesto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here