Milijardu dinara UTROŠENO na infrastrukturu u Sremskoj Mitrovici

0
943

Do kraja godine u infrastrukturu Sremske Mitrovice, biće utrošeno blizu milijardu dinara zajedničkih sredstava iz lokalnog budžeta, pokrajinskog i republičkog nivoa.

Svakako najznačajniji projekat, ne samo za ovaj grad na reci Savi, već i od nacionalnog interesa je gradnja novog auto-puta Beograd-Sarajevo, čija izgradnja je počela iz Kuzmina, i to prvo izgradnjom novog mosta na Savi u Sremskoj Rači. Novi auto-put koji će biti treći oko ovog grada, doprineće ne samo bržem povezivanju sa BiH, već i razvoju manjih mesta uz granicu, ali i turističkom i privrednom potencijalu.

Rekonstruisane saobraćajnice, nove fasade, uređen centar grada, prvo je što zapaze posetioci nekadašnjeg Sirmijuma.

Trudimo se da naš grad izgleda što lepši, moderniji i komforniji za život. Zato sa velikim kapitalnim projektima obeležićemo i ovu godinu – priča načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić. – Veoma brzo započećemo drugu fazu izgradnje Osnovne škole “Jovan Popović”. Škola koja će se prostirati na 4.200 kvadratnih metara, gradi se iz temelja i to po najsavremenijim standardima. U prvoj fazi utrošeno je oko 76 miliona dinara, dok će u drugoj biti 260 miliona, zajedničkih sredstava Grada i Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Već od septembra naredne godine, više od 850 učenika uživaće u novom objektu.

Novi objekat dobiće i predškolci u Laćarku. Nakon njegove izgradnje svi mališani iz ovog mesta, njih 250, biće smešteni u novu zgradu.

Ne odustaje se ni od asfaltiranja ulica i rekonstrukcije gradske putne infrastrukture.

Završili smo radove u Železničkoj ulici, vredne oko 100 miliona dinara. Zgrada železničke stanice je sanirana i taj posao je koštao 33 miliona dinara. Jedan od prioriteta nam je bio i put Mačvanska Mitrovica – Zasavica, gde je utrošeno preko 87 miliona dinara za novi asfalt. Sada se izvode radovi na Radinačkoj petlji – naglašava načelnik Jokić.

Jokić je najavio i početak postavljanja montažno-demontažnih panela na keju u Sremskoj Mitrovici. Projekat vrednosti više od 150 miliona dinara se finansira preko Svetske banke, a Mitrovčani neće više strahovati zbog visokog vodostaja. Paneli će biti postavljeni na najkritičnijim tačkama u dužini do dva kilometra.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here