Vakcinacija zdravstvenih radnika Republike Srpske u Sremskoj Mitrovici

0
465

U mitrovačkom PSC “Pinki” počela je vakcinacija zdravstvenih radnika iz Republike Srpske, koja će, sudeći po najavi organizatora, trajati sve do kraja sedmice.

Tokom jučerašnjeg dana vakcinisano je oko 450 zdravstvenih radnika, plan je da se i danas, kao i narednih dana, dnevno vakciniše isit broj ljudi.

„Kada je reč o samoj Sremskoj Mitrovici, do sada smo izvršili vakcinaciju oko 10.000 naših sugrađana i oko 5.000 je revakcinisano. Sa ovim procesom vakcinacije i revakcinacije nastavljamo i dalje, to je negde oko 20% ukupnog stanovništva Sremske Mitrovice, a sad smo u prilici i u mogućnosti da pomognemo onima kojima je ta pomoć potrebna, tako da će ovde obaviti vakcinacija oko 1.000 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske.”- rekla je mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović, dodajući:

“Organizovali smo u Poslovno-sportskom centru „Pinki” primanje prve vakcine za zdravstvene radnike Republike Srpske i to na šest punktova, na prvih pet punktova se vrši pregled pacijenata, a na šestom se vrši vakcinacija s tim što u tom šestom punktu istovremeno može da se vakciniše po pet osoba. Posebno bih se zahvalila našim volonterima Kancelarije za mlade koji su nam i ovaj put priskočili u pomoć, oni popunjavaju sve potrebne obrasce i sertifikate koje će zdravstveni radnici iz Republike Srpske dobiti nakon ove prve vakcine.”- rekla je gradonačelnica Milovanović.

„Tokom dana prisutno je 10 medicinskih radnika, pet  lekara i pet medicinskih sestara iz mitrovačkog Doma zdravlja. U upotrebi se u sve tri vakcine koje se nalaze našem tržištu, a to su Sinofarm kineska, Fajzer i Sputnjik V.” – objasnio je dr Adil Elhag načelnik Opšte medicine Doma zdravlja.

Svi vakcinisani zdravstveni radnici iz Republike Srpske od grada Sremska Mitrovica dobijaju lanč-paket.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here