Vakcinisano oko 10 hiljada Mitrovčana

0
517

Kako je saopšteno na sednici mitrovačkog Štaba za vanredne situacije, do sad je protiv virusa Kovid 19 vakcinisano oko 10 hiljada stanovnika grada na Savi. Od danas će prve vakcine u Mitrovici primiti i zdravstveni radnici iz Republike Srpske.

„U Sremskoj Mitrovici se vakcinacija i dalje nastavlja kao i revakcinacija, a sada smo u prilici i da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Naime radi se o tome da ćemo na teritoriji Sremske Mitrovice vršiti i vakcinaciju zdravstvenih radnika iz Republike Srpske. Za to smo odredili Poslovno-sportski centar „Pinki” u kojem će se nalaziti sasvim dovoljan broj punktova, da se ova vakcinacija bezbedno može obaviti.” – najavila je gradonačelnica  Svetlana Milovanović. Između 300 i 400 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske biće vakcinsano protiv virusa Kovid 19, kineskom vakcinom Sinofarm.

Inače, epidemiološka situacija u gradu, kao i u celom Sremu je poboljšana jer se dnevno registruje manji broj lica koja su inficirana, no i dalje se apeluje na  neophodno poštovanje protivepidemioloških mera.

Ovih dana se vrši revakcinacija, a počinjemo ponovo i sa vakcinacijom na punktu u Šestoj zdravstvenoj stanici. Vakcinacija će se vršiti Sputnjik V vakcinom. Revakcinacija se nastavlja sutra na devet punktova i deseti teren, a vakcinacija u Šestoj zdravstvenoj stanici.”- najavio je dr Adil Elhag načelnik Opšte medicine Doma zdravlja.

„U ovom trenutku u Sremskom okrugu ukupno je 524 aktivnih slučajeva na virus Kovid 19, a u poslednjem preseku ima 18 novoinficiranih lica. Od tog broja u Sremskoj Mitrovici je registrovano 8 novih slučajeva, u Rumi 3, u Inđiji 4, u Šidu 3, nije bilo novih slučaja inficiranja u Staroj Pazovi, Irigu ni u Pećincima. Ukupno u Sremskom okrugu zabeleženo je 57 novoobolelih. U Sremu je trenutno 1.915 aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom, od čega 161 u Sremskoj Mitrovici, 137 u Staroj Pazovi, 74 u Rumi, 67 u Inđiji, 9 u Irigu, 41 u Šidu i 35 u Pećincima. Najpovoljniju stopu prevalencije ima Irig, a najnepovoljniju Stara Pazova. Broj lica za koja je sanitarnoj inspekciji predat predlog za izolaciju u Sremskoj Mitrovici 168, u Rumi 80, u Inđiji 73, u Šidu 47, Stara Pazova 145, Pećinci 41, Irig 14. Ukupno je za Sremski okrug predat predlog za karantin ili izolaciju za 568 lica”, rekla je dr Nada Zec.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, povodom Dana državnosti Srbije, među njima su i dva lekara Opšte bolnice Sremska Mitrovica. Zlatnom medaljom za delo ličnog herojstva u zaštiti stanovništva od zarazne bolesti odlikovan je posthumno Anđelko Bačvanin specijalista neuropsihijatar, a zlatnom medaljom za zasluge odlikovana je dr Nataša Sekulović specijalista anesteziolog.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here