Važno saopštenje! FK Srem zabranio igranje FK Radnički na stadionu Srema

0
3544
Foto: https://mapio.net/pic/p-23520554/

U nedelju 11. oktobra 2020. godine sa početkom u 15:30 č-, po prvi put u istoriji FK Radnički (od 1922. godine) na stadionu u Hesni odigraće se prvenstvena utakmica 10. kola Prve lige Srbije između FK Radnički i FK Trajal iz Kruševca.

Uprava FK Srem iz Sremske Mitrovice iz ljubomore i zavisti na čelu sa Aleksandrom Prokićem promenila je brave na stadionu i zabranila igranje utakmica Radničkog na stadionu Srema.

FK Radnički je po dogovoru uredio stadion Srema, kosio I zalivao teren, tribine, svlačionice, postavio semafor, jarbole za zastave, promenuo polomljene stolice na tribinama i genealno renovirao I okrečio čitav stadion i svlačionice Srema.

Zbog ovoga i troškova ulaganja FK Radnički je podneo tužbu Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici.

Ponovo je došlo do sukoba i netrpeljivosti između dva  gradska i rivalska kluba, Srema i Radničkog.

Kao i mnogo puta u istoriji međusobnih odnosa ova dva kluba, došlo je do sukoba između starog građanskog društva – članova Srema i radnika i radničke omladine članova i simpatizera Radničkog.

Trenutno FK Radnički igra u Prvoj ligi Srbije, drugi rang takmičenja a FK Srem igra u Opšinskoj ligi Sremska Mitrovica 6. rang takmičenja.

Uprava, navijači i simpatizeri Radničkog nisu pristali na ucene, pristiske i omalovažavanja uprave FK Srem i Aleksandra Prokića.

Skinut je semafor i jarboli sa stadiona Srema i vraćeni su na teren u Hesni.

U toku je užurbana postavaka i izgradnja ja potrebnih objekta na stadionu Hesni. Gradi se jedna montažne tribina na istočnoj strani stadiona u koja će moći  da primi 60 gostujućih gledalaca.

U akciju osposobljavanja stadiona Radničkog za utakmce u Prvoj ligi uključili su se svi članovi i simpatizeri Radničkog i svi Hesnerci.

Saopštenje poslao Jovica Stević

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here