Visoka škola „Sirmijum“ deo novog projekta obrazovanja vaspitača

0
324

U sklopu Projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Ministarstva prosvete, u prostorijama Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum, održan je sastanak predstavnika više institucija koje partnerski učestvuju u školovanju vaspitača, na kojem je dogovoreno da  ova mitrovačka visokoškolska ustanova, prva u zemlji, učestvuje u unapređenju inicijalnog obrazovanja vaspitača kroz ovaj projekat.

U tom cilju, Visoku školu “Sirmium” je posetio pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić.

Aktivnost inicijalnog obrazovanja vaspitača vezana je za segment koji Ministarstvo prosvete pruža predškolskim, i u ovom slučaju visokoškolskim ustanovama, visokim školama i ima značajan uticaj na poboljšanje programa obrazovanja vaspitača. Zajedničkom energijom, znanjem, trudom i sinergijom unapredićemo svoje kompetencije, povećati znanje, sve sa ciljem unapređivanja sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Visoka škola je pokazala izuzetnu spremnost, saradnju i energiju da bude prva uključena u projekat, pored njih i određeni fakulteti, ali ta neka sinergija koju imamo od strane lokalne samouprave, pokrajine, same ustanove, ministarstva i predškolske ustanove koji su kao partneri prepoznati u prethodnom periodu, odlučila je da to baš bude Sremska Mitrovica.”- rekao je Pašić.

Sastanku su pored predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije prisustvovali predstavnici Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Predškolske ustanove „Pčelica” i profesori Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here