“Vodovod” okončao radove u Železničkoj ulici

0
560

JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica uspešno je okončalo infrastrukturne radove u okviru svoje delatnosti u jednoj od najvažnijih ulica u gradu u kojoj saobraćaj gravitira ka autobuskoj i železničkoj stanici. Posao koji se obavljao u sklopu revitalizacije saobraćajnice u Železničkoj ulici finansirao je “Vodovod” sopstvenim sredstvima.

Radovi koji su u Železničkoj ulici počeli prošle godine odvijali su se fazno i sa kraćim ulaskom u druge ulice koje su sastavni deo raskrsnica.  Obuhvatili su i kompleksne radove ispod dve kružne raskrsnice, kao i prostora ispred železničke stanice.

Realizacija kompletnog posla obuhvatila je rekonstrukciju glavog voda vodovodne mreže ukupne dužine 1720 m postavljanjem novih cevovoda različitih profila. Izgrađeno je 7 novih čvorišta, dok su 3 postojeća rekonstruisana ugradnjom novih ventila i druge opreme. Postavljeno je 8 nadzemnih hidranata i  izgrađeno 100m hidrantskog voda za potrebe železničke stanice. Za potrošače u ovom delu grada svakako je veoma važno i da je urađena rekonstrukcija 60 kućnih priključaka. Sve ovo će poboljšati kvalitet snabdevanja vodom u pogledu  redovne isporuke vode za piće.

Kada je reč o kanalizaciji, cevovod prečnika 200 mm položen je u dužini od 750 m. Posao je komletiran i izradom 16 novih šahtova fekalne kanalizacije, kao i 40 kućnih priključaka. Urađeno je i 10 priključaka sa otvorena dva nova fekalna kolektora za potrebe železničke stanice. Radnici “Vodovoda” uradili su i pripremu za zalivni sistem oko spomenika, kao i tehničke pripreme za dovod i odvod vode za buduću fontanu na ovoj lokaciji.

Kako ističu nadležni u ovom javnom preduzeću, radovi su urađeni po najvišim standardima u okvirima planirane dinamike i u korektnoj saradnji sa drugim izvođačima radova na ovom gradilištu.

“Još jedan veliki posao na revitalizaciji vodovodne i kanalizacione mreže je završen, a “Vodovod” će i ubuduće pratiti planove Grada i u sklopu svojih delatnosti raditi na modernizaciji infrastrukture i poboljšanju uslova života u gradu I naseljenim mestima”, rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d.direktora JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica.

(Lj. J.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here