VOGANJ: Renovirano dečije igralište u centru sela

0
816

Opština Ruma uredila je dečije igralište u centru Vognja kroz projekat participativnog budžetiranja.

Sređen je park za najmlađe stanovnike ovog sela, a iz opštinskog buyeta za tu namenu izdvojena su dva miliona dinara. Predsednik opštine Slađan Mančić rekao je da svako selo zaslužuje da ima ovako uređen kutak gde deca mogu sa svojim roditeljima da dođu i bezbrižno se igraju i zabavljaju.

S obzirom na to da je ovo bila želja meštanaca, pokazali smo još jednom da ispunjavamo volju građana. Zbog raznih okolnosti, ulaska u zimski period, pa problema sa izvođačem, projekat nije na vreme realizovan. Međutim, nikad nije kasno, te ovaj park danas privlači veliki broj dece koja vidim da su srećna, zadovoljna i razdragana – rekao je Mančić. – Zadovoljni smo, kao i Savet mesne zajednice, što je posao urađen kvalitetno, počevši od mobilijara, staza, behatona, rasvete, zelenila koje je zasađeno, zaštitne ograde i verujem da će ovo biti omiljeno mesto voganjskim mališanima i da će ovde uživati bezbrižno.

Član Saveza MZ Voganj Jovan Matić kaže da je uređenje parka omogućilo veću bezbednost dece na igralištu, jer je uz kolovoz duž Bakićeve ulice prokopan i zaštitni kanal.

Voganj ima 1.600 stanovnika i ima dosta dece, koje će igralište svakako obradovati. Centar sela je zaista lepo urađen i sada je potrebno urediti pešačke staze kako bi zaokružili uređenje centra, što će i biti, jer smo pričali sa predsednikom opštine o tome – kaže Matić.

U okviru participativnog budžetiranja slede i novi radovi na izgradnji i uređenju dečijih igrališta na više lokacija u gradskim i seoskim mesnim zajednicama.

(ruma.rs/foto: privatna arhiva)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here