Sremskomitrovački portal

Vučić se sastao sa porodiljom Maricom Mihajlović iz Šida

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Maricom Mihajlović iz Šida, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Jako mi je žao i jako mi je teško, dete da vratimo ne možemo, hvala što ste došli – rekao je predsednik dodavši da je čuo da je molila za carski rez i da je čuo da su babice bile fer i da su u najvećem delu potvrdile ono što je rekla.

Hvala vam što ste nas primili. Nadamo se da će pravda da uradi svoje i da će biti kažnjen – rekla je Marica.

– Posebno mi je žao deteta, što je to prvo dete moralo da bude, rekao je i dodao da je čuo i za socijalni problem gde će država da pomogne i još neke sitnice da učini.

Danijele, jesi li je bar malo utešio – upitao je njenog supruga Danijela pa joj zahvalio na poštenju, hrabrosti i iskrenosti da se drugima ovakve stvari ne bi ponovile. Predsednik je potom zamolio da sa Maricom i njenima ostane malo nasamo.

Pa više je on mene utešio… – rekla je Marica a predsednik ga zamolio da je sada uteši i podrži više nego ikada. Marica ima i ćerkicu koja se nadala sestri i očekivala je pa je predsednik rekao da je pozdravi i poljubi.

Sastanak  sa Maricom je počeo oko 12.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu. Mihajlović je nedavno izašla u javnost da je od ginekologa za akušersko pretrpela nasilje tokom porođaja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, posle koga je beba preminula. Podsetimo, predsednik je rekao da joj se zahvaljuje što je izašla sa svojom pričom u javnost.

Upitan o mogućim protestima zbog tog slučaja, Vučić je kazao da bi protesti onda mogli da se organizuju i za “požare i saobraćajne udese”.

Da ja ne ulazim u krivično-pravne stvari (oko slučaja akušerskog nasilja), to je na nadležnim državnim organima, ali svakako užasno. Zbog toga organizujete demonstracije? Pa onda možete zbog svega – požara, saobraćajnog udesa… – rekao je Vučić.

Marica Mihajlović tvrdi da je za smrt njene bebe, ali i akušersko nasilje, kriv doktor koji ju je porađao, a koji je zaposlen u Opštoj bolnici u Mitrovici. Ona je, kako tvrdi, pretrpela horor u porodilištu. Udarci, pretnje i vređanje nije ono što je očekivala da će je dočekati na porođajnom stolu, a smrtni ishod deteta je potpuno dotukao.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Exit mobile version