Vuhan sa nula zaraženih duže od 7 meseci

1
3591

Kineski Vuhan, epicentar pandemije korona virusa, ponovo je otvorio noćne klubove, što ukazuje na to da se noćni život u ovom delu države vraća u punom jeku, gotovo sedam meseci nakon što je grad uspostavio strogu blokadu.

Prepuni klubovi

Na fotografijama koje kruže društvenim mrežama zabeleženo je kako se u ovim klubovima mladi zabavljaju praveći velike gužve koje onemogućavaju držanje distance, a takođe niko od njih nije nosio ni zaštitnu masku.

– Nakon što sam doživeo prvi talas pandemije u Vuhanu, a zatim i ovo oslobođenje, osećam se kao da živim drugi život – kazao je Žamng (29) koji je rođendan proslavio s prijateljima u prepunoj pivnici.

Osim u klubovima, veliki broj mladih je izašao i na ulice, družeći se, a “Reuters” piše da su “mladi partijaneri prihvatili ovu odluku i sada proživljavaju katarzu”.

Trenutni noćni život u Vuhanu je potpuno nezamisliv u ostatku sveta gde se brojne države odlučuju na stroge mere i zatvaranje kako bi sprečile širenje zaraze.

Oživljavanje noćnog života u Vuhanu zapravo pruža uvid u mogući izgled postpandemijskog života za koji se svi nadaju da će postati stvarnost u 2021. godini nakon što je pronađena vakcina protiv korone, piše Klix.ba.

Grad je za vreme prvog talasa bio totalno blokiran

U Vuhanu nije prijavljen nijedan novi slučaj lokalne zaraze korona virusom još od 10. maja. Imali su jednu od najstrožijih blokada na na svetu.

Grad od 11 miliona stanovnika bio je odsečen od ostatka Kine, a iznenadna blokada počela je 23. januara. Putevi su bili blokirani, vozovi, autobusi i avioni nisu mogli u grad. Gotovo 3.900 od 4.634 slučaja smrti od korone zabeleženo je upravo u Vuhanu.

Studenti, muzičari, umetnici i mladi radnici, najvažniji stubovi noćnog života Vuhana, ispričali su svoje priče o tome kako im je bilo mesecima zatvorenima u kućama. Mnogi su se pripremali za vreme kada se grad bude ponovno otvorio. To vreme je došlo.

Iako se noćni život vratio, vlasnici prodavnica i restorana u Vuhanu kažu da će biti potrebno neko vreme da se vrate prihodima iz vremena pre pandemije. Tvrde da su gubici stečeni tokom blokade ogromni.

Izvor: Luftika

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here