Zabrana korišćenja za drugi silos u Jarku

0
2886

Nakon dramatičnog rušenja silosa punog kukuruza u mestu Jarak na teritoriji grada Sremska Mitrovica, oglasila se i nadležna inspekcija.

Pogon preduzeća “Klas Group” iz Šapca dobio je upotrebnu dozvolu pre manje od 6 meseci. Rušenje se dogodilo 28. novembra, kada se metalna grdosija otkačila i doslovno prepolovila, dok je kukuruz ispadao sa svih strana.

Snimak rušenja pogledajte ovde.

Srećom, niko nije povređen, a sudeći po snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, radnici su se povukli i sa bezbedne daljine posmatrali urušavanje.

Po rečima građevinskog inspektora 24. juna ove godine investitor DPS “Klas Group” iz Šapca pribavio je upotrebnu dozvolu “za objekat pijem sa strehom, mašinske kućice sa komandnom sobom i elevatorskog stuba, kao i dva silosa visine 20 metara, prečnika 7 metara i ukupnog kapaciteta 2×550 tona”.

– Dana 28. 11. 2019. godine došlo je do pada metalne silosne ćelije broj 1. Dana 29. 11. 2019. godine građevinski inspektor izašao je na lice mesta i usmeno, a to je uneto i u zapisnik, naložio zabranu korišćenja metalnog silosa broj 2. Dana 3. 12. 2019. godine građevinski inspektor je investitoru DPS “Klas Group” d.o.o. iz Šapca doneo rešenje kojim mu zabranjuje korišćenje metalnog silosa broj 2, i naložio je da u roku od 30 dana od dana dobijanja rešenja izvrši statičku analizu silosne ćelije broj 2 – odgovorili su nam iz inspekcije.

telegraf.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here