Zaklao komšiju zbog pola metra međe: KRVAVI PIR POTRESAO INĐIJU!

0
5790

Na dan kada je izgubio petogodišnji sudski spor oko međe s komšijom Rade Rutalj (53) iz Inđije brutalno je ubio Jovana Radojčevića (53) na ulici pred svedocima.

Krvavi pir odigrao se u sredu oko šest, pola sedam.

Počeo je da pada mrak. Jovan je seo u kola, navodno da proba neki CD plejer. Da li ga je Rade čekao u zasedi, ne znam, ali je prišao kolima sa nožem u rukama. Rade je otvorio vrata automobila i počeo da bode Jovana, koji je još sedeo. Jovan je počeo da zapomaže i, iako već teško ranjen, uspeo je da odgurne pomahnitalog komšiju, izašao iz kola i pokušao da pobegne, ali nije uspeo. Rade je nastavio da ga juri, ubo ga još nekoliko puta, a onda ga je uhvatio, prislonio na žičanu ogradu i oštricom mu presekao vrat. Jovan se samo srušio, a krvi je bilo na sve strane. Svi su se uplašili, nekoliko ljudi je videlo šta se desilo, ali niko nije smeo da priđe – priča komšinica iz Ulice Stevana Sremca, gde se odigrala drama.

Posle zločina Rade je otišao do automobila i odvezao se do policije, rekao im šta je uradio i predao se. Policija je obavila uviđaj na licu mesta, Rade je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 časova.

Porodica Radojčević stanuje u broju 40, a porodica Rutalj u broju 42. Dva domaćinstva deli betonska ograda, oko koje je pre pet godina i počeo ceo spor.

Jovan je bio divan čovek, ni Rade nije bio loš komšija. Ali se međusobno nisu podnosili. Već je pre toga bilo svađa, a pali su i šamari. Rade je optuživao Jovana da mu je uzeo pola metra dvorišta. Počeli su da se sude pre pet godina, a Jovan je unajmio geometra koji je sve premerio i dao dokaz sudu. Sud je presudio u Jovanovu korist, baš u sredu. Rade nije mogao da pređe preko toga – pričaju Radetove i Jovanove komšije.

Rade se prvi doselio u Inđiju, a potom je i Jovan kupio imanje njegovih suseda i tada je počeo sukob.

Ne znam šta se sa Radetom dogodilo. Mislim da on nije bio u pravu, da je čak on uzeo deo Jovanovog dvorišta, a hteo je još. Sada je upropastio dve porodice – i Jovanovu i svoju. Jovan je živeo s majkom i ženom, dok mu ćerka radi u Nemačkoj kao medicinska sestra. Rade ima ženu i sina – kaže jedna komšinica.

I ubica i žrtva su izbegli iz Hrvatske. Prema rečima komšija, obojica su ratni veterani, a Rade je navodno i ranjavan i u telu ima još šrapnela. Ni jedan ni drugi nemaju dosije i nikada nisu imali posla s policijom.

Preživeli su rat, skućili se i onda jedan drugom došli glave. Strašno – u neverici je jedan od komšija.

(tekst: Miloš Ž. Lazić/foto: D. Milenković, N. Mandić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here