Završena grejna sezona! Radijatori po potrebi greju do 3. maja!

0
442

JKP ,,Toplifikacija” je danas zvanično završila grejnu sezonu, ali nadležni u ovom preduzeću da će ipak biti u pripravnosti sve do 3. maja u slučaju zahlađenja, odnosno ako aparati Republičkog hidrometeorološkog zavoda budu prognozirali srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusa ili nižu.

Po rečima direktora JKP “Toplifikacija” Slavka Sladojevića, ova grejna sezona trajala je 196 dana. Zbog nepovoljnijih vremenskih uslova, počela je
1. oktobra prošle godine, odnosno dve sedmice ranije nego što je to predviđeno.

,,U toku grejne sezone nismo imali većih problema u isporuci toplotne energije ukoliko izuzmemo jedan prekid od dva sata zbog intervencije na glavnom toplovodu. Inače, grejna sezona što se tiče tehničke strane prošla je sasvim u redu. Temperatura u objektima koje mi grejemo bila je nešto viša u odnosu na prethodnu godinu i na osnovu informacija koje imamo iznosila je preko 22 stepena Celzijusa. Pritužbi građana na grejanje bilo je tek nekoliko, ali smo iste rešavale u hodu”, rekao je direktor Sladojević.

Po njegovim rečima, naplata dugovanja je preko 90% čime su veoma zadovoljni, a greje se oko 245.000 kvadrata oko 3.400 stanova.

,,Za ovu godinu planiramo zamenu toplovoda u Jupiterovoj ulici u dužini od oko 350 metara, adruga velika investicija predviđa zamenu dela magistralnog toplovoda u reonu građevinske deponije i to na delu gde se tokom završene sezone javio kvar, odnosno curenje. Pored toga, radiće se i na modernizaciji pumpnih stanica. Sve ukupno za investicije u toku ove godine biće izdvojeno oko 50 miliona dinara”, zaključio je direktor Slavko Sladojević.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here