ZAVRŠENA NAJVEĆA KULTURNA MANIFESTACIJA ZA DECU U OPŠTINI PEĆINCI: Predstave videlo više od 900 mališana!

0
330

Dečije kulturno leto koje organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci privedeno je kraju izvedbom predstava za decu u Sremskim Mihaljevcima, Ogaru i Sibaču tokom protekle sedmice.

U pitanju je najveća kulturna manifestacija za decu u opštini Pećinci u okviru koje su najmlađi stanovnici ovog dela Srema imali priliku da svakog četvrtka, petka i subote od 1. do 31. jula ove godine pogledaju interaktivne predstave pod nazivom: „Dečak koji nije hteo da odraste“ rađenu po motivima priče „Petar Pan“ i „Devojčica sa crvenim kačketom“ rađenu po motovima priče „Crvenkapa“, rađene u produkciji pećinačkog KC-a.

Direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja istakao je da je ova manifestacija premašila očekivan uspeh:

„Pokazalo se da su deca najvernija publika i to ćemo imati u vidu u daljem radu kada je u pitanju organizacija kulturno-umetničkih i obrazovnih programa. S obzirom da smo obišli svih 15 naselja u opštini, treba istaći da većina naselja ima uređene sale za izvođenje različitih kulturnih sadržaja što nam omogućuje organizaciju i realizaciju sadržaja i tokom hladnijih dana. Pozorište smo uveli na mala vrata u svako selo i tako našu manifestaciju učinili društveno-angažovanom u lokalnoj zajednici.“ – kaže Devrnja.

Dečije kulturno leto organizaovano je u saradnji sa Savetima Mesnih zajednica i obrazovnim institucijama, pre svega sa Predškolskom ustanovom „Vlada Obaradović Kameni“ u Pećincima:

„I ove godine uspostavili smo još čvršću saradnju sa centralnom ustanovom kulture u našoj sredini i deci omogućili da tokom letnjih meseci uživaju u prigodnim programima i poklonima u vidu balona, osveženja i crickalica. Oko stotinak dece našeg zabavišta iz Pećinaca, Šimanovaca i Kupinova učestvovalo je u maskenbalima koji su organizovani uoči izvođenja samih predstava, a mnogo više njih je pogledalo predstave.“ – kaže direktorka ustanove Anita Volčevski.

Koordinator projekta Slobodan Stanković istakao je da je ova manifestacija pokazala u kom pravcu će Kulturni centar usmeravati svoju delatnost u narednom periodu:

Tokom prethodnih mesec dana organizovano je 20 događaja u okviru kojih je izvedeno 16 predstava za decu u 15 naselja, organizovan maskenbal u tri najveća naselja opštine i javni čas polaznika Dramske sekcije koji rade u okviru pećinačkog Kulturnog centra, Događajima je prisustvovalo više od 1.500 gledalaca, dok je predstave pogledalo više od 900 mališana. I deca i njihovi roditelji izrazili su želju da se i u narednom periodu održavaju slični kulturni sadržaji.“ – kaže Stanković koji je ujedno i režirao predstave.

Dečije kulturno leto predstavlja uvodnu manifestaciju za „Pećinačko kulturno leto“ koje će se sedmu godinu za redom održati tokom druge polovine avgusta u tri najveća naselja opštine, pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here