Završeno asfaltiranje ulica u Ležimiru

1
769

Iako su nesređeni putevi višedecenijski problem Ležimiraca, i tome je došao kraj. Asfaltiranjem preostalih seoskih ulica značajno je poboljšan život meštana, kao i saobraćajna komunikacija u ovom fruškogorskom selu.

“Meštani Ležimira imaju sređene puteve posle više decenija, što je dokaz da lokalna samouprava vodi računa o seoskim sredinama”, rekao je obilazeći završne radove zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Asfaltirane su ulice Fruškogorska, Sutjeska i Pinkijeva, a vrednosr radova bila je oko 6 miliona dinara.

“Omogućili smo nesmetan prilaz kućama u ovim ulicama, a potom i olakšali saobraćaj za poljoprivrednu mehanizaciju, za komunalne kamione koji odvoze smeće, isto tako i za cisterne za mleko jer upravo u ovim ulicama ima nekoliko domaćinstava, nekoliko poljoprivrednika koji se bave mlečnim govedarstvom. Na taj način dokazujemo da je ulaganje u putnu infrastrukturu od višestrukog značaja, posebno ulaganje u ruralnu infrastrukturu. Naravno mi sa ovim aktivnostima nastavljamo dalje, nastavlja se sa rekonstrukcijom i seoskih i gradskih puteva.” – objasnio je Samardžić.

Ukupno je asfaltirano oko kilometar puta u ove tri ulice.

„Želim da naglasim jeste da su ovo aktivnosti koje će se raditi permanentno. Mehanizacija se odavde premešta na lokacije koja su meštani i mesne zajednice u drugim mestima predlagali, tako da će se raditi po nekom redosledu prioriteta. Ključan faktor u definisanju tih prioriteta su svakako broj kuća, odnosno broj domaćinstava u datim ulica”, dodao je Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

 1. Dok ne rešite problem kanalizacije u istom tom Lezimiru, suvišno je pominjati bilo kakve značajne radove.
  Naime, usled ideje nasipanja puta za groblja kamenom došlo je i do novog problema. I najmanja kiša taj isti kamen je vratila u selo i zacepila kanalizacione cevi.
  Rezultat toga je da fekalije stanara ulice koje vodi ka groblju , kao i bujica izazvana kišom sada teku asfaltom kroz centar sela , pored crkve , kioska , prodavnice, opstine. Ulica je potpuno uništena, ogromne rupe su nastale, u mesnoj zajednici smo se žalili ali očigledno za to nema rešenja. I gle čuda, ima za ulice odbornika .
  Sramota za mesnu zajednicu i opstinu .
  Pošaljite komunalnu inspekciju i nekog od vodećih ljudi u obilazak Lezimira, pa nek se slikaju tamo.
  Banalan primer i ozbiljna stvar je da li bi vatrogasno vozilo bilo u mogucnosti da manevriše tim istim asfaltom usled nesreće , pa teško da bi moglo..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here