Železničke stanice u delu Srema – ostale bez voznog reda

0
938

Radovi na deonici pruge od Inđije do Sremskih Karlovaca počeli su 1. februara, odmah po obustavi železničkog saobraćaja.

Ova deonica duga je oko 24 kilometra i na tom delu pruge trenutno se uklanjaju delovi železničke infrastrukture. Radovi na ovoj deonici će trajati tokom februara. Nakon toga treba da usledi i gradnja svih objekata koji su u ravni sa postojoćem prugom i onih koji štite prugu od plavljenja Dunava.

U planu je da se rekonstruiše i stanica u Sremskim Karlovcima sa svim objektima unutar njenih granica, kao i da se pripremi podloga nasipanje zemlje za novu dvokolosečnu prugu.  Inače, ova stanica je podignuta 1882. godine kada je završena i gradnja pruge,

Radnici ruske kompanije koja modernizuje prugu na ovom potezu već su uklonili sve šine osim jednog koloseka koji im je neophodan za rad, pragove, perone, čak je i rampa na pružnom prelazu demontirana.

Kako nezvanično saznajemo, dok bude trajala izgradnja nove dvokolosečne pruge, železničari koji su radili u karlovačkoj železničkoj stanici premešteni su u Banat. Slična situacija je i sa zaposlenima u stanicama u Beški i Čortanovcima.

Zbog radova na pruzi Beograd – Novi Sad železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada obustavljen je do daljnjeg, pa stanovnici Banstola i Čortanovaca smatraju da su ih ovi radovi odsekli od Novog Sada, zbog čega traže od GSP-a da uvede autobusku liniju do tih mesta.

Od međunarodnih vozova ukida se polazak voza za Beč i pojedini polasci za Budimpeštu

Voz koji iz Beograda za Budimpeštu polazi u 11:13, polaziće iz Novog Sada u 11 sati i saobraćaće do Kelebije, odakle će putnici sa presedanjem u 14:46 nastaviti za Budimpeštu. Voz koji iz Budimpešte za Beograd polazi u 7:57, promeniće vreme polaska i to u 11:57 i saobraćaće do Kelebije, gde će putnici, takođe uz presedanje, u 15:41 nastaviti putovanje za Novi Sad. 

Voz iz Beograda za Budimpeštu u 21:15, kao i voz iz Budimpešte za Beograd u 22:15, neće saobraćati do završetka radova. 

Saobraćaj vozova iz Beograda za Beč u 7:13 i iz Beča za Beograd u 8:42, takođe će biti obustavljen do završetka radova. U unutrašnjem saobraćaju, vozovi iz Subotice saobraćaće samo do Novog Sada.

(S. P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here