Zimska služba održavanja spremno dočekuje prvi sneg

0
302

Proteklog vikenda, mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović, izvršila je u krugu preduzeća Hidrograđevinar, smotru mehanizacije Zimske službe.

Prema najavi iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije, već za dve nedelje se očekuje hladan period sa snegom, za koji je mehanizacija Hidrograđevinara spremna, sudeći po onome što smo danas videli u krugu ovog preduzeća.”- rekla je gradonačelnica, dodajući:

“Mehanizovanih kamiona ima dovoljno, soli i rizle takođe, tako da građani mogu biti bezbrižni.”

Kako smo saznali, u nadležnosti Hidrograđevinara je održavanje oko 200 km puteva, za čega je pripremeljeno oko 200 tona rizle i oko 350 tona soli.

U skladu sa Zakonom o putevima od 1.novembra do 1. aprila obavezno je zimsko održavanje saobraćajnica. Na teritoriji Sremske Mitrovice i pripadajući sela, glavne saobraćajnice održavaju JP „Putevi Srbije“, dok su lokalni gradki putevi podeljeni u pet kategorija koje su u nadležnosti Javnog preduzeća „Sirmijumput”.

Za Zimsku službu iz gradskog budžeta opredeljeno je ukupno 45 miliona dinara. Mehanizaciju čine: osam noževa, od kojih su šest na kamionima, a dva na specijalnim radnim mašinama. Na dva kamiona nalaze se i mehanizmi za rasipanje soli i rizle. Pored toga, u mehanizaciji se nalaze i sa dva utovarivača, jedan buldožer i četiri putarska vozila.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here