ZLATNE DEVOJČICE DŽUDO KLUBA “SIRMIUM”: Medalje na Školskim prvenstvima Srbije i Vojvodine

0
531

Protekli  vikend bio je uspešan za devojčice mitrovačkog Džudo kluba “Sirmium”. Sa nestrpljenjem se očekivalo Školsko prvenstvo Srbije i nastup Lane Novaković koja je ovog puta nastupala za svoju Osnovnu školu “Jovan Jovanović Zmaj”.  Lana je u kategoriji do 36 kg prvo osvojila zlatnu medalju na Školskom Prvenstvu Vojvodine i time se kvalifikovala na državno prvenstvo, da bi na Školskom Džudo Prvenstvu Srbije dogurala do finala ali se morala zadovoljiti srebrnom medaljom.

U subotu je održano Prvenstvo Vojvodine  za starije dečake i devojčice (14. god). Prvenstvo je okupilo  mlade takmičare/ke iz 31 kluba sa teritorije pokrajine. Takmičenje je održano u Stepanovićevu u tehničkoj organizaciji Džudo kluba “Omladinac”. Za Džudo klub “Sirmium” nastupilo je pet takmičara ovog uzrasta.  Opredeljenje kluba i njegovog stručnog štaba je da na zvanična prvenstva mogu nastupati samo takmičari koji redovno treniraju i za koje stručni štab proceni da su spremni da mogu da se takmiče. Ovog puta najviše su pokazali Katarina Tomić i David Perković.

Katarina je prošlogodišnja šampionka Srbije  i spravom se očekivalo da brani titulu i ove godine. Prvi korak je bio da prođe Prvenstvo Vojvodine, koje je kvalifikaciono, što je Katarina veoma ubedljivo odradila. U kategoriji do 48 kg imala je tri borbe i sve svoje protivnice ekspresno je pobedila  iponima, osvojila zlatnu medalju i odlazak na državni šampionat.

Superteškaš David Perković u kategoriji plus 73 kg je imao četiri borbe, tri je rešio u svoju korist, a pretrpeo je jedan poraz što je bilo  dovoljno za bronzanu medalju. I on se kvalifikovao za Državni Šampionat koji će se održati 22. maja 2021 godine u Beogradu.

(V. Vukolić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here