ŽRTVE PRAVOSUĐA! “Sina mi je žigosao nožem, a Veljka ubio”

1
5902

Da se reagovalo pre dve godine, Dušan ne bi uradio to što je uradio! Tada je mog Uroša napao iz čista mira, samo zato što je dete za primer – navodi Ćiro Sunić (48), Mitrovčanin koji sada živi u Novom Sadu, čijeg je sina Uroša (20) pre dve godine napao Dušan Milanović (18), koji je osumnjičen za zversko ubistvo Veljka Vasiljevića (17) iz Laćarka.

Veljko je usmrćen u noći između 12. i 13. januara na igralištu u ulici Slobodana Penezića u Laćarku. Dušan se sumnjiči da je ubio drugara jednim ubodom noža, direktno u srce.

Dušan je pre ovoga već imao sukob sa zakonom, a Ćiro Sunić tvrdi da je Veljkovo ubistvo moglo biti sprečeno.

 – Da su Dušana zaustavili pre dve godine, ne bi se sada dogodila ova tragedija. Bio je decembar 2016, kada je moj sin Uroš bio u centru Sremske Mitrovice. Grupa momaka, koju predvode Dušan Milanović i jedan Marjanović, vraćali su se iz diskoteke. Moj sin je stajao s drugarom i drugaricom i najnormalnije pričao. Oni su naišli i samo su rekli: „Evo Sunića, udri po njemu“. Nož mu je prošao kroz obraz i po glavi je dobio ožiljke koje ima i dan-danas – kaže Urošev otac i dodaje da je reč o delinkventima, koji su napali još jednog mladića.

– Oni su se vraćali iz diskoteke i napadali su sve redom. Prvo su nekog momka pretukli, ali je on uspeo da se izvuče bez težih povreda. Uroša su isekli nožem i bokserom su ga tukli po glavi. Moj sin je završio mitrovačku gimnaziju, a sada je druga godina grafičkog dizajna i najbolji je student. Radi kod mene u porodičnoj firmi, servisu računara „Tehnocentar“, u Novom Sadu. Uroš je svega pet puta, ako je i toliko, bio u diskoteci, jer njega to ne interesuje! Smetao im je zbog toga što je dobar, uspešan i bavi se sportom – kaže naš sagovornik.

Sunić kaže da je Dušanov otac platio 15000 dinara naočare njegovom sinu, ali da mu se posle suđenja obratio, žaleći se na sina.

Uroš Sunić

– Rekao mi je da ne zna šta će sa sinom i da se uhvatio s tim Marjanovićem, probisvetom! Znate, kad postoji problem, mora nešto da radi i da se vinovnici kažnjavaju. Moj sin je juče imao ispit i dobio je desetku! Odmah me je pozvao i pitao: „Tata, je l’ ti treba pomoć u radnji?” Došao je i radio je do devet, a onda ostao u radnji da uči, jer tamo ima mir – kaže otac.

Sunić tvrdi da bi tragedija u Laćarku bila izbegnuta da je Dušan tada adekvatno kažnjen!

– Dobio je samo strogi nadzor roditelja. Kazao sam sudiji: „Gospođo, jeste li svesni šta radite?! Taj dečko mora da se kazni!“. Znam kako omladina reaguje, držao sam diskoteku. Kada dobiju manju kaznu ili je ne dobiju, oni umisle da su bogovi! Rekao sam sudiji da poznajem njegovog oca i da znam da je pošten i radan, ali da Dušan mora da dobije zatvorsku kaznu! Mora da se opeče i da uvidi svoje greške! Ona je rekla: „Jao, Suniću, nećemo valjda decu od 18 godina odmah u zatvor, da ih obeležimo za celi život?“ Odbrusio sam joj: „Gospođo, moj sin je obeležen za ceo život! On ima ožiljak na licu i na glavi!“, na šta je ona uzvratila: „Ah, kakav je to muškarac, ako nema ožiljke?“ – priča ogorčeno naš sagovornik.

Urošev otac je prokomentarisao i tragediju u Laćarku.

To je strašno! Ubiti svog drugara… Zar na druga da izvadiš nož i ubodeš ga u srce, koji to mozak treba da imaš?! Šta drug treba da ti uradi i kakav si ti to momak, ako bez noža nigde ne ideš. Meni je to nejasno – ističe on.

Veljko Vasiljević

(Nemanja Gavrilov/alo/rs/foto: Facebook)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here