Baja u Čalmi, rokeri u centru Mitrovice: SREM SE UJEDINIO U MUZICI!

0
3649

Sticajem okolnosti, dok su na Pinku dežurni zaštitnici lika i dela predsednika Vučića trovali široke narodne mase bajkama o Belivuku, u lokalnim okvirima i jednom delu Srema, narod se, na svoj način zabavljao. Po sistemu – ko šta voli, nek izvoli.

U Čalmi, selu na obodu Fruške gore, gostovao je Baja Mali Knindža, i na lokalnom fudbalskom stadionu okupio je više hiljada posetilaca. Istovremeno, u centru Sremske Mitrovice, u organizaciji “Sirmium Arta” održan je muzički program pod nazivom “Kad sat zazvoni”.

I dok je Baja dovodio atmosferu do usijanja, onako kako to po pravilu i biva na njegovim koncertima, pevajući svoje najveće hitove „Ptico moja, bjeli labude“, „Pevaj, Srbijo“, „Duni vjetre malo preko jetre“, „Prepelica“, „Dinarsko srce“… – u Čalmu se sjatilo bar pola Srema.

Istovremeno, pred neuporedivo manjom publikom, u gotovo kamernoj atmosferi, vokalni solisti Aleksandra Padrov, Hajrudin Durmanović i Ljiljana Janković u amfiteatru Gradskog parka, predstavili su publici muzičko i poetsko putovanje u prošlost – u sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka.

I na društvenim mrežama je neuporedivo veće interesovanje, pa i međusobne komentare i prepucavanja, izazvao popularni Baja, tako da je koncert u mitrovačkom parku, bar što se Fejsbuka tiče, prošao skoro nezapaženo. Ipak, i za rokere – jugonostalgičare, bilo je to veče koje ostaje u pamćenju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here