Bejbi bum u Sremskoj Mitrovici – već sada je rođeno više beba nego prošle godine

0
1580

Za sedam dana protekle sedmice rođeno je 26 beba u porodilištu u Sremskoj Mitrovici. Od toga 10 dečaka, a 16 devojčica. Bejbi bum u vreme pandemije vraća osmeh na lice.

  • Kada sam se porodila u bolnici su me zadržali najminimalnije što su mogli. Bilo je što pre da izađemo. Nisu rađene analize koje se inače rade u bolnici, radili smo ih naknadno. Nakon toga, dolazila je samo patronažna sestra. Velika je hrabrost rađati sada jer je pitanje i ko će vam doći ako ste sami. Nemate toliku pomoć koju biste imali da nije korone – istakla je majka koja je rodila pre i za vreme pandemije.

U mitrovačkom porodilištu pune ruke posla imaju babice i doktori, obavljeni su i prvi porođaji u crvenoj kovid zoni, koji su se završili dobro. Kontrola ulaza i izlaza je na visokom nivou, da bi se zaštitile mame i bebe.

  • Porodilište je za vreme kovida radio nesmetano. Vrata su pod šifrom, a posete nisu dozvoljene. Sem radnika koji su neophodni, niko drugi ne može da uđe. Predložio bih svim trudnicama i pacijentima da se vakcinišu. Vakcine su bezbedne u trudnoći. Svi pacijenti se testiraju pre prijema – obajasnio je dr Dragan Malobabić načelnik odeljenja za ginekologiju i akušerstvo.

Tačno 1.056 beba rođeno je ove godine u gradu na Savi dok je za celu prošlu godinu rođeno nešto više od 1.400 dece. U taj broj spadaju i deca trudnica koje su dolazile iz Šapca tokom prvog talasa epidemije.

(Kurir.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here