Besplatna škola odbojke u Bajićevoj školi

0
522

Projekat pod nazivom „Moj prvi smeč„ je promotivna akcija Odbojkaškog saveza Srbije i odnosi se na organizovanje škola odbojke na teritoriji Republike Srbije i Republike Srpske, uz podršku regionalnih odbojkaških saveza, odbojkaških klubova, trenera i sudija, sa jednom ciljem – razvoj i poularizacija odbojke za dečake i povećanje broja dečaka najranijeg uzrasta u najranijem dobu i želju da se u što većem broju uključe u trenažne procese odbojkaških škola.

Sremska Mitrovica, tačnije profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani trener odbojke Zoran Kovačić je ispunio uslove konkursne dokumentacije i potpisao ugovor sa OS Srbije da od 1.02. do 1.06. 2021. formira grupu dečaka u gradu Sremska Mitrovica i da oni uzrasta od 1-6. razreda Osnovne škole, treniraju u sali OŠ “Slobodan Bajić Paja” tri puta nedeljno besplatno. Projekat je zaživeo i dečaci su se odazvali iz celog Grada. OS Srbije je svoj prijavljenoj deci omogućio besplatan šorts i majicu sa logom saveza, trenerima trenerku u polo majice. Ugovor je notpisalo 25 trenera iz 25 gradova sa teritorije Republike Srbije.

Sremska Mitrovica ima dugu i bogatu tradiciju u odbojkaškom sportu, a potvrda da se radi kvalitetno i sadržajno sa mlađim kategorijama je i trenutno 6 naših dečaka i devojčica u mladim selekcijama nacionalnog tima.

Veoma smo zadovoljni što je savez prepoznao naš stručan rad u odobrio nam ovaj projekat sa ciljem da što više dečaka privučemo na odbojkaške treninge i sport u celini kroz vrednovanje i negovanje pravih i zdravih vrednosti sporta uopšte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here