Da li ste za “Savski koridor”? ANKETA!

4
3691

Usled velikih guži u gradu ponovo je postala aktuelna tema “probijanja” “Savskog koridora”.

Naime, ulice koje izlaze na reku Savu bile bi spojene jednom ulicom koja bi bila paralelna sa kejom. Spojile bi se ulice Promenada i Ribarske obale.

Pored toga što bi ljudima bio olakšan saobraćaj, došlo bi i do otvaranja novog gradilišta “Mitrovica na vodi” koje bi se nalazilo na mestu gde je sada stadion Srema, koji trenutno i nema funkciju.

Da li ste za "Savski koridor"?

  • Da (65%, 567 glasača)
  • Ne (35%, 306 glasača)

Ukupno glasova: 873

Loading ... Loading ...

4 COMMENTS

  1. Nomalno da je u SM saobraćajni haos. Mitrovica se “širi u visinu”, što znači da se zgrade podižu uglavnom u graskom jezgru, gde im mesto nije. Novi stanari, automobili, …. i eto haosa. Mitrovica treba da se širi prema Jarku ili preko auto-puta, izgradnjom stambenih blokova, a ulice da u gradskom jezgru da se porširuju. Ulica Kralja Petra, npr., je katastrofa, jer je put maksimalno sužen, parkinzi su za auta iz 70.godina, a biciklička staza je nefunkcionalna, jer se od pešaka ne može proći. Probijanjem ulice pored keja i gradnjom stanova na sremovom igralištu, ništa se neće dobiti.

    • Dobija se to da vozila iz Lacarka a koja idu na auto put ili za Rumu ne moraju da koriste Oborsku ulicu nego idu skoro pa pravo ka izlazu iz grada, neka vrsta zaobilaznice.

  2. Zašto se građanima ne stavi na uvid konkretan plan, da možemo da se izjasnimo? Nemam, u principu, ništa protiv “Mitrovice na vodi” kao ideje, ali imam ukoliko potplaćeni urbanisti daju dozvolu nekom mafijozi da nakrca deset solitera bez parkinga, pa dobijemo još veću gužvu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here